Energioptimalisering

Dersom bedriften din skal få en lavere strømregning er det viktigste du kan gjøre å optimalisere energiforbruket. Det vil også hjelpe deg å redusere bedriftens klimafotavtrykk.

En hånd holder en mobil som viser grafer fra EOS

Energioppfølging med NTE 

Energimarkedet er som mange andre bransjer inne i en rivende utvikling. Man ser tydelig at prisingen av energi er i endring. Framover vil prisen for både energi og effekt varierer mye gjennom hele døgnet. Samtidig vil man mange ganger se at prisen man må betale for effekt vil være høyere enn energien du forbruker.

Derfor tilbyr vi alle våre kunder tilgang til et system som gjør det mulig for din bedrift å få et forhold til nettopp disse endringene. Et system som gjør det mulig for bedriften å ikke bare redusere forbruket men også effekttoppene. Vårt EOS (Energioppfølgingssytem) er et skybasert system som passer både for små og store bygg. Slik at du enkelt kan følge energiforbruket fra mobilen eller PC, og raskt få melding om ubalanse eller driftsfeil.

I en hverdag der du prøver å få et så lavt strømforbruk som mulig, er energioppfølgingssystemet vårt et verktøy som gir deg et bilde på forbruket ditt. Den kunnskapen kan du bruke til å sette inn noen tiltak som både reduserer strømforbruket ditt og strømregningen din. 

Energioppfølgingssystemet (EOS-et) gir deg en grafisk fremstilling både av strømforbruket ditt og av effektforbruket ditt per time, dag, uke, måned, kvartal, halvår og år. Du kan også sette opp sammenligninger; for eksempel for å finne ut hvor mye strøm du brukte forrige uke sammenlignet med uka før det, eller i september i år sammenlignet med september i fjor. 

I tillegg til forbruket ditt, får du inn temperatursvingingene, slik at du kan se hvor mye utetemperaturen påvirker strømforbruket ditt. Har du solcelleanlegg, kan du hente inn informasjonen fra anlegget inn i EOS-et ditt slik at du får én portal for alle målerne dine. 

Effekttopper

Langt de fleste bedriftskundene våre har en strømavtale med en effekttariff. Det betyr at du betaler nettleie etter den høyeste effekten, altså det tidspunktet du bruker mest strøm på én gang. 

Noen ganger er det små tiltak som skal til for å kunne redusere effekttoppene. Kanskje trenger du ikke å slå på alle maskinene samtidig, selv om du har hatt det for vane i mange, mange år? Det å gjøre om på disse vanene endrer ikke strømforbruket, men reduserer effekttoppene og dermed nettleien din. 

Med et energioppfølgingssystem kan du også sette opp slik at du får et varsel på telefonen, nettbrettet eller datamaskinen hvis du nærmer deg en effekttopp. Det gir deg tid til å redusere strømforbruket ditt, for eksempel ved å koble ut eller slå av noe, slik at du unngår høyere nettleie. Energioppfølgingssystemet gir deg ganske enkelt en bedre oversikt over strømhverdagen din, der tanken er at det skal bli enklere for din bedrift å spare strøm. 

Alle som er strømkunder hos NTE, kan kjøpe energioppfølgingssystem hos oss for 59 kr/mnd. Er du Agrolkunde, koster det 29 kr/mnd. 

Kontakt oss

Danie er bedriftsrådgiver i NTE

Full kontroll på strømforbruket

Vil du bruke mindre strøm og spare mer penger, er du helt avhengig av å vite hvor mye strøm du bruker i dag. Med et energioppfølgingssystem får du full oversikt over hvor mye strøm du bruker hver eneste time.

Les mer

Få oversikt over bedriftens energiforbruk

Har du lurt på hva som vil være de mest effektive tiltakene for å redusere energiforbruket til bedriften din? Da bør du lese videre!

Les mer
Preben fra Innherred Innovasjon

Har fått oversikt over strømforbruket

Etter at Innherred Renovasjon gikk til anskaffelse av et energioptimaliseringssystem, har de fått et helt annet forhold til hvor mye strøm de bruker og når de bruker det.

Les mer