Aashild vil ta førerkortet

Aashild vil så gjerne vise at du aldri må miste troen på at du kan få til det du vil. Hun drømmer om å få førerkortet, selv om hun har epilepsi. 

Profilbilde av Asshild

– Det er jo ikke sikkert at jeg kan få førerkortet, på grunn av anfallene, forteller Aashild. – Noen epileptikere får det og noen ikke. Men det hadde vært kjempeartig da, og da skulle jeg bare kjørt avgårde!

Epilepsi og bilkjøring kan være en farlig kombinasjon. Hvis du får anfall mens du kjører bil, er det stor risiko for at du kan skade både deg selv og andre. Derfor er reglene for å få førerkort strenge. 

Sånn er det i alle fall i dag. Kanskje blir det annerledes om noen år, når de selvkjørende bilene for alvor gjør sitt inntog på norske veger? De lærde strides om hvorvidt selvkjørende biler er rett rundt svingen eller om de er mange år unna. Det er mye teknologi som må på plass før bilen kan kjøre helt uten mennesker. Men det foregår flere forsøk med selvkjørende biler på norske veger. I Oslo kan du allerede sitte på de to selvkjørende bussene som går mellom Vippetangen og Rådhusplassen, og i desember planlegges det oppstart for en selvkjørende buss på Ormøya i Oslo.  

Selvkjørende biler vil uten tvil revolusjonere både kollektivtransport og persontransport. blant annet for voksne som ikke har førerkort. Så om Aashild ikke får oppfylt drømmen om å få førerkort, vil det uansett bli enklere for henne å reise rundt. 

– Det viktigste er uansett å ikke gi opp håpet, mener Aashild.  – Foreldrene mine motiverer meg hver dag til å ikke gi opp. Jeg vil vise folk at de ikke må miste håpet. Jeg vil at folk skal gi gass! 

Vi i NTE har produsert grønn og fornybar strøm i 100 år - og vi skal fortsette å gi gass. For å kunne gi fra oss et Trøndelag som er godt å bo i for barna våre, barnebarna, oldebarna og tippoldebarna våre, har vi snakket med ungdommer i Trøndelag om hva de drømmer om. 

Les mer om trønderungdommenes drømmer for fremtiden.