Adrian vil bli gamer

Adrian lurer på om han kanskje bruker litt for mye tid til å game og litt for lite tid på å hjelpe til hjemme. Men skal han nå drømmen sin om å jobbe med gaming eller streaming, og kanskje bli litt rik, må det til noen timer foran skjermen. 

Profilbilde av Adrian

Det er ikke mange år siden folk ville sett rart på deg hvis du hadde sagt at du ville bli YouTuber, gamer eller e-sportspiller. Det er kanskje ikke et helt gjengs yrkesvalg ennå, men det fins allerede flere videregående skoler som tilbyr e-sport som fag. 

– Det hadde vært kult å ha en sånn jobb hvor jeg kan tjene penger på noe som er morsomt, sier Adrian. 

Det er mye moro med gaming, men det må mye øvelse og trening til for å bli god. Du må ha god fysisk og mental helse, god motorikk og reaksjonsevne, disiplin, riktig mat og søvn. Du trenger godt utstyr; en gaming-PC, mus, tastatur, en god skjerm - og god internettforbindelse. Det er lite som er så irriterende som når du har høy ping og spillet lagger; kanskje særlig i skytespill, hvor det blir mye vanskeligere å sikte på de som ikke beveger seg jevnt på skjermen. Det er ikke få rage quits som har bakgrunn i høy ping! 

I tillegg er det mange gamere, streamere og e-sportutøvere som bruker internett, sosiale medier og plattformer som Twitch og YouTube. Adrian, for eksempel. Her plukker han opp tips og triks og ser hvordan proffene spiller. I tillegg snakker han med gamingvenner fra både Nederland og USA gjennom en stemmechat-tjeneste mens han spiller. Den gjør det enklere å samarbeide; til å planlegge taktikker og til å gi hverandre hjelp. Det er sosialt å snakke sammen når man spiller! 

Mer enn 100 000 trøndere bruker Altibox fiberbredbånd levert av NTE. Signalene sendes med lysets hastighet, slik at du får det du trenger av både hastighet og kapasitet både i dag og i fremtiden. Det gir full frihet for hele familien til å strømme TV, surfe, spille og laste ned. 

Sjekk om du kan få Altibox bredbånd!

Er du kunde og vil oppgradere hastigheten din?

Her kan du lese mer om hva ungdommene i Trøndelag drømmer om!