Aurora vil hjelpe barn å bli noe

Det er mange år siden Aurora bestemte seg for at hun vil bli lærer når hun blir stor. Hun vil lære ungene nye ting og se dem vokse opp til å bli noe.

Profilbilde av Aurora

– Det er måten de er på. De fleste er glade hele tiden, og derfor er det ganske artig å jobbe med unger, sier Aurora. – Men det kan jo være litt vanskelig noen ganger, men når de først er enkle, så er de veldig enkle, og hører etter og sånn. 

Når Aurora ikke spiller fotball, har hun begge beina plantet godt på jorda. Det er ingen dårlig egenskap i et klasserom. I tillegg til idrettsgleden og interessen for barn er hun spent på å se hvordan jobben blir i fremtiden. 

– Det blir vel sikkert litt mer nettbasert. Og så ikke kanskje tavle, men kanskje litt mer iPad og sånn. Det er jo allerede noen skoler som har det, så det blir sikkert mer av det. 

Det tror vi i NTE også - og vi tror også det er viktig at både lærere og elever lærer seg å utnytte digitale verktøy enda bedre. Det er en av grunnene til at vi har startet NTEs kodeskole. Sammen med Nord universitet og Excited reiser vi rundt til skoleklasser i Trøndelag og lærer bort koding - helt gratis. Mestringsgleden lyser opp ansiktet både på elevene og på lærerne når de, etter litt prøving og feiling, skjønner hvordan alt henger sammen, og klarer å lage små spill de kan vise frem i klassen. 

Vi håper de som er med på kodeskolen, blir bitt av basillen og begynner å kode. Koding er gøy - og gode digitale ferdigheter kommer ikke til å bli mindre viktig i årene som kommer. 

Vil du ha besøk av kodeskolen vår? Send en e-post til kodeskole@nord.no

Her kan du lese mer om hva ungdommene i Trøndelag drømmer om!