Begeistret for solceller

- En mer miljøvennlig måte å produsere energi på, finnes vel ikke, sier Arne Gunnar Heggeseth fra Stjørdal om solcelleanlegget han har fått montert på taket.

Bilde av Arne Gunnar Heggeseth og hans kone foran deres hus

Ingen forurensning, ingen arbeidsinnsats og ingen oppfølging. At ikke flere har skaffet seg solceller, skjønner ikke jeg, smiler Arne Gunnar.

Ja, så fornøyd er Arne Gunnar med solcelleanlegget sitt at han vurderer å utvide det. I dag har de montert opp 25 paneler på taket. Hvis de utvider anlegget til 50-60 paneler, får de stor nok kapasitet til å dekke strømforbruket sitt seks måneder i året. 

Vi har nok bare sett starten på hvordan vi kan utnytte sola til å produsere strøm, mener Arne Gunnar.

Eneboligen til Arne Gunnar og kona har fått montert på solceller på et stort skråtak som ligger sørvendt. Slik får de utnyttet sola maksimalt.

- Naboene lurte jo på hva det var vi hadde funnet på nå, humrer Arne Gunnar. - Solcellene vises jo godt, men nå har nok nabolaget vent seg til det. Og alle kommentarene vi har fått på solcelleanlegget, tyder på at det er mange som er nysgjerrige og interesserte i dette. 

Så langt i år har anlegget deres produsert like under 3000 kWh med strøm.

Arne Gunnar ser stor forskjell på dagene med sol og dagene hvor det er overskyet. 

- I sommer hadde vi dager hvor vi produserte så mye strøm at vi solgte strøm tilbake til nettet. De dagene sola ikke trenger gjennom skylaget går produksjonen ned, men den stopper ikke opp, forklarer Arne Gunnar. - Så jeg syns det fungerer kjempebra, jeg, avslutter han. - Dette er absolutt et prosjekt med potensiale inn i fremtiden! 

Sjekk pris på solceller på ditt tak her