Ella drømmer om å finne drømmejobben sin

Ella drømmer om å ta en god utdanning og finne en jobb hun trives så godt i at hun kan ha den helt til hun blir gammel.

Profilbilde Ella

Når Ella ikke spiller fotball eller henger med venner, henger hun gjerne på internett; både på PC-en og på telefonen sin. 

– Jeg snapper jo når jeg er hjemme, og så ser jeg på YouTube. Litt forskjellig, forteller Ella. 

Ella tror internett, og særlig spilling og sosiale medier, gjør at man ikke treffer venner like ofte som man gjorde tidligere. 

– Man føler på en måte at man er med hverandre, men man er jo ikke det. Sånn egentlig. 

Derfor lurer Ella veldig på hvordan ting kommer til å bli i fremtiden. Kanskje kommer ikke barna til å møte hverandre for å spille boksen går og slikt fordi de bare sitter inne og snakker med hverandre over internett? 

– Hvordan kommer ungene og barnebarna mine til å vokse opp? Jeg håper ikke at de bare sitter inne og spiller. Nå får jo barna telefon mye tidligere enn de gjorde før, og da er de ikke like sosiale som før, sier Ella. 

Ella tror fremtiden kommer til å bli veldig teknologisk. Kanskje blir hun en av de stadig flere nettstudentene som bruker teknologien til å streame forelesninger, høre podcaster og treffe medstudenter i digitale klasserom? Kanskje kommer hun til å studere på et universitet, og så ta videreutdanning på nett når hun har kommet seg i jobb? Kanskje får Ella rett i antakelsene sine om at mye kommer til å bli styrt av roboter i fremtiden og derfor må ta nettbasert opplæring for å kunne styre robotene? 

– Jeg tenker at det er en syk utvikling med teknologi og sånn, sier hun. 

Vi våger påstanden om at Ella kommer til å trenger internett uansett hvilken retning hun utdanner seg innen og hvilket yrke hun ender opp med. Mer enn 100 000 trøndere bruker hver dag Altibox fiberbredbånd levert av NTE. De får allerede morgendagens infrastruktur; fiberbredbånd som gir deg suveren hastighet og full frihet til å strømme, surfe, spille og laste ned - eller ta utdanning. Det er opp til deg. 

Vil du også ha fiberbredbånd fra oss? Sjekk om vi kan levere der du bor!