Aldri mer kalde tær!

Visst er det vondt å stå opp om morgenen - men det hjelper å vite at du kan sette føttene ned på et deilig, varmt gulv. Gulvvarme gjør underverker!

Kvinne sitter med nakne føtter på et tregulv

Bor du i et gammelt hus, er du antakelig vant til å ta på ullsokker eller tøfler når du kommer hjem. Men også nyere hus kan ha kalde gulv. Installerer du gulvvarme i stua, på kjøkkenet, på vaskerommet eller i kjellerstua, bidrar du både til varme tær og til å varme opp resten av rommet.

Mange garn med forskjellige farger

Passer i de fleste rom

Badet og entreen er nok de rommene hvor det er mest vanlig med gulvvarme. De fleste av oss har fliser på gulvet i disse rommene, og flisene kjennes kalde ut når de har en normal romtemperatur på 21-22 grader. Har du derimot varmekabler i flisgulvet, kan du holde en gulvtemperatur på komfortable 27-28 grader. 

Men kanskje er det på tide å få installert gulvvarme også på andre rom enn på badet og i entreen? 

Det fins flere ulike løsninger på markedet. Varmekabler, varmematter og varmefolie er løsninger som alle holder deg varm på føttene, men det er ikke ett fett hvor du velger å montere dem, eller hvor mange watt med gulvvarme du får lagt per kvadratmeter. 

Moderne baderom

Varmekabler og varmekabelmatter

Varmekabler og varmekabelmatter legges oftest under fliser og passer bra på våtrom. De gir en jevn varme, er vedlikeholdsfri og har lang levetid. 

Varmekabelmatter er nett med varmekabler i seg. De tar litt kortere tid å få lagt, siden hver matte dekker en større flate, men de koster litt mer enn tradisjonelle varmekabler. Hvis du vil unngå å pigge opp betongen når du pusser opp, er varmematter det perfekte valget; Ta bort gamle fliser, puss gulvet og få en elektriker til å komme og montere mattene! 

Forutsatt at varmekablene er riktig lagt i gulvet, har de en estimert levetid på 50 år.

De nakne føttene til en mann på et tregulv

Varmefolie

Varmefolie blir ofte lagt under laminat, parkett, tregulv, kork, tepper og vinyl; gjerne på stua eller i kjøkkenet eller på andre større gulvflater. Varmefolie koster litt mer enn varmekabler og varmekabelmatter. 

Varmefolien bygger bare 8 mm, mindre enn varmekabler, så den kan med fordel brukes i rom med lavere takhøyde (for eksempel i kjelleren). 

En stor fordel med varmefolie er at det går fort å regulere temperaturen i gulvet. Enten du syns det er for kaldt eller for varmt, trenger du ikke vente flere timer på at temperaturen skal bli sånn som du vil ha den.  

Varmefolien må legges av en elektriker, men underlaget og selve gulvet kan du legge selv.

Soverom

Bruk termostaten!

Varmen i varmekabler, varmematter og varmefolie styres med en termostat. Har du en eldre termostat, hvor du kan velge styrke, ikke temperatur (for eksempel 1-2-3), kan det være lønnsomt å bytte til en nyere termostat. 

For hver grad du senker innetemperaturen, sparer du ca 5 prosent av kostnadene til oppvarming. Derfor er det lurt å stille ned temperaturen litt når du skal på ferie. 

I nyere, godt isolerte hus, kan gulvvarmen bidra til oppvarmingen av et rom. I eldre, mer trekkfulle hus må du belage deg på å bruke andre varmekilder, som panelovner, i tillegg til varmen fra gulvet. 

Uansett hvilken oppvarming du velger i gulvene, kan du glede deg til å sette de nakne beina dine på gulvet. Den følelsen er verdt hver en krone det koster å få lagt inn gulvvarme!

Bad med termostat på vegg

Har du lyst på varme tær? 

Frister det å få varme gulv? Bestill en videobefaring med en elektriker i dag og kom i gang!

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.