Ferieapper

Skal du på norgesferie? Med disse appene på telefonen og nettbrettet gjør du ferien enklere for deg selv!

Underholdning

Vet du at timene går sakte både for de i for- og i baksetet, kan det være en idé å laste ned disse appene før du setter deg i bilen. 

Altibox-appen

Last ned filmer og tv-serier på Altibox-appen, så går du aldri tom for ting å se på! Du kan også bruke Altibox-appen til å se tv på hytta! 

Lydbøker

Lydbøker i bilen er intet mindre enn genialt! Det fins flere gode løsninger, for eksempel Storytel og Fabel, som har lydbøker både på norsk og på engelsk. I Nextory (som du får gratis i 7 uker hvis du bruker tilbudet i kundeappen Gir Mer) finner du i tillegg bøker på både svensk og dansk. 

Laster du ned bøkene på forhånd, trenger du ikke bruke mobildata på turen. 

Er du usikker på om lydbøker er noe for deg? Fabel gir deg 4 uker gratis lytting, mens Storytel har 14 dager. 

Musikk

Vil du heller lene deg tilbake, se på landskapet som passerer forbi og høre på musikk? Med Spotify og/eller Tidal har du et enormt utvalg musikk tilgjengelig! 

Musikk og e-bøker redder humøret

E-bøker

Er du mer glad i å lese selv enn å høre på lydbøker, er e-bøker et godt alternativ. E-bøker kan leses på mobil, nettbrett, datamaskin eller på et dedikert lesebrett som Amazon Kindle. 

I norske ebok.no kan du velge titusenvis av e-bøker og lydbøker fra alle norske forlag. I tillegg har appen over en halv million bøker på engelsk. 

Sjekk også ut løsningene til både Norli og ARK, eller les e-bøker fra Storytel, Fabel eller Nextory

PS - på nasjonalbiblioteket.no kan du laste ned e-bøker helt gratis! 

Ut på tur

Til lands… 

ut.no er turplanleggeren med stor T. Her finner du turforslag for alt fra småbarnsfamilier til erfarne fjellvandrere - perfekt når du er på ferie et sted du ikke er lommekjent! 

… og til vanns

Skal du ut på sjøen? Last ned Gule sider på sjøen, så blir båtturen både enklere og tryggere. Her finner du digitale sjøkart, gjestehavner, oversikt over hvor du kan fylle bensin eller gå i land for å få deg noe mat. 

Hvor skal vi bo? 

Lei av telt eller klar for enda ei natt? Blir været for ille, kan du finne et sted å bo med Airbnb-appen. Vil du heller campe ute, er camping.no et supert verktøy for å finne neste campingplass! 

Campingtur for to- og firbeinte

Allværsjakke eller bikini? 

Har du ikke lastet ned yr.no, eventuelt pent.no, er det på høy tid. Få full oversikt over været - uansett hvor du skal! 

Hva er dette? 

Skorter det på kunnskapene om blomster eller fugler? Med artsorakel får du hjelp til å identifisere både flora og fauna, og med whatbird kan du finne ut hvilken fugl som krydrer lydbildet ditt. 

Blomstereng

Lade bilen?

Skal du på ferie med elbil, kan det være smart å ha Plugshare på telefonen - den gir deg oversikt over ladenettverket!

Bonustips!

Frister det med et bad? På nettsiden badetassen.no finner du badetemperaturene på nærmere 90 badesteder landet rundt!