Gled deg til TV-jula på Altibox!

Hvordan er TV-jula di? Lar du NRK bare stå å gå på julaften og er fornøyd med det, eller er du en av de som gleder seg til de store filmklassikerne i julas beste sendetid? Vi har sett litt på programmet i Altibox, og deler våre soleklare favoritter med deg.

askepott

Se de faste innslagene på julaften

Julaften er ofte en lang reise i faste tradisjoner som går slag i slag, men i år er det kanskje litt annerledes? Da kan vi betrygge deg med at sendeflaten hos NRK ser temmelig lik ut som i fjor. Etter frokost starter Reisen til Julestjernen kl. 11.00, og deretter kommer gullkornene som perler på en snor utover dagen. Rosinen i denne pølsa er selvfølgelig når Sølvguttene synger julen inn kl 17. Da er det offisielt jul. 

… men det finnes gode alternativer! 

En hederlig omtale må gies til TV 2s formiddagsprogram på julaften i år. Her kan glede deg til et maratonløp av samtlige norske eventyr fra Ivo Caprinos tolkning av Asbjørnsen & Moe. Disse filmene gjenspeiler essensen av den norske folkesjela, med den joviale Askeladden, tannbeboerne Karius og Baktus, den tålmodige Reveenka, og selveste syvende far i huset. En flott julegave til alle og enhver!

reveenka

En rask avklaring

For å avklare det først som sist, begrepet “beste sendetid” gjelder som regel tidsrommet 18.00 - 23.00. Da har kanskje de minste lagt seg, eller er på god vei til å gjøre det, og vi får tid til å sige litt sammen, hente noe godt i skapet, tenne noen lys og sette på kveldens store begivenhet: Spillefilmen.

Ha med litt julete romantikk? 

Hvis du leter etter mer julestemning, kanskje samme med et dryss av romantikk, finnes det flere alternativer for deg i jula. Love Actually er kanskje den som har fått flest referanser i dagens populærkultur. Den kan du kose deg med allerede på lille julaften på TV 2. En annen romantisk slager med juletema er The Holiday. Denne godbiten går på TV 2 26. desember (2. juledag). 

love actually

Ikke gå glipp av “The Die Hards” 

For den som ønsker en julete film med en knipe action, kommer vi jo ikke unna Die Hard-filmene. Bruce Willis som uslåelige John McClane er både barsk og lett å se på, og heldigvis dukker han opp ved flere anledninger i år. Første mulighet er lille julaften på Viasat 4, samt første juledag (25.12) på samme kanal. Siste mulighet er 29. og 30. desember på TV 3.

Die hard

Kos deg med klassikere fra 80- og 90-tallet! 

Husker du den gangen da “det eneste kjæresteparet i verden” var Tom Hanks og Meg Ryan? Det gjør vi og! I år får vi gledelig gjensyn både med disse turtelduene og andre formidable vennegjenger fra det glade 80- og 90-tallet. Vi lister opp: Skulk med Stil og The Breakfast Club (TV Norge, 25/12), Dirty Dancing (Viasat 4, 26/12), Grease (TV Norge, 26/12), Karate Kid (TV 3, 27/12), Søvnløs i Seattle (TV 3, 31/12) og Du har M@il (VOX, 31/12).

breakfast club

Klar for noen ukjente perler? 

Noen filmer i julen kan virke litt som ukjente perler. De har kanskje titler som er litt vage for oss, eller en skuespiller (eller to) vi egentlig kan navnet på. Noen har vi kanskje aldri hørt om en gang, men er lovpriset av kritikerne. Her ønsker vi på det varmeste å anbefale De Urørlige (TV 2 Livsstil, 25/12), Call Me by Your Name (Viasat 6, 25/12), Catch me if you can (TV Norge, 27/12), Hummingbird (TV2 Zebra, 29/12) og Papertowns (Viasat 4, 31/12).

call me by your name

Uansett hvilket program du velger å la fjernkontrollen hvile på i år, så finnes det heldigvis noe for enhver smak. I tillegg til de ovennevnte anbefalingene kan du også sjekke innom din Altibox for å se hva som ligger tilgjengelig for strømming. God fornøyelse!