Hvilken strømavtale skal jeg velge?

Har du strømavtalen som passer best for deg? Sjekk disse rådene for hva du bør tenker over når du skal velge den avtalen som passer deg best.
Strøm nettverk til strømavtaler

Mange av oss beholder den samme strømavtalen livet gjennom; nesten uavhengig av livssituasjonen vår. Kanskje kan du spare noen kroner hvis du bytter strømavtale?

Tre ting å tenke gjennom

Størrelsen på strømregninga bestemmes av to forhold; hvor mange kilowattimer (kWh) du bruker og prisen per kWh. 

Når du skal velge hvilken strømavtale som passer best, er det tre forhold som er viktigst:

1) Tåler økonomien din at strømregningen varierer litt fra måned til måned? 

2)  Hvor mye strøm bruker du? 

3) Hvor enkelt for deg er det å bruke mindre strøm? 

Se også hva Siv Schøning, salgsjef for privatmarkedet i NTE, har å si:

Visste du at NTE har en Instagramkonto og en TikTok-konto med nyttige tips og triks om strømforbruk og energisparing? Ikke? @Strømtyven og @ntegrontforsprang deler tips og triks om alt fra smarte duppedingser i huset, hvordan en overlever hvis strømmen går og til hvordan en tar imot en elektriker.

Tre ulike avtaler

Her er de mest populære strømprisene våre - kanskje er det en som passer bedre for deg enn den avtalen du har i dag.

Spotpris 

Spotpris er den avtaleformen som er billigst for de fleste over tid, og det er også den strømavtalen Forbrukerrådet anbefaler.

Med en spotprisavtale betaler du det samme som det vi kjøper inn strømmen for pluss en fast månedspris på 42 kroner uavhengig av hvor stort forbruk du har. I tillegg kommer et administrativt gebyr på 5,215 øre/kWh som blant annet inneholder kostnad for lovpålagt elsertifikat.

Spotprisavtalen passer godt for de som kan velge en annen oppvarming når strømprisen er høy, eller som tåler at strømprisen går opp og ned. 

Les mer om Spotpris her.

Slå Spot

Med denne avtalen kan du faktisk få en lavere pris enn spotprisen! 

Med Slå Spot forvalter vi avtalen din på strømbørsen, med mål om å slå spotprisen. Slå Spot er altså en såkalt forvaltningsavtale. 

Vi garanterer at du aldri trenger å betale med enn porteføljepris + 10,275 øre/kWh inkl. administrative og offentlige avgifter. Porteføljeprisen består av spotprisen på Nordpool Spot og resultatet fra kraftforvaltningen. Vår oppside ligger i å sikre deg en så lav strømpris som mulig. Du vil altså aldri betale høyere enn spotpris, men kan få lavere pris når vi har gevinst. Ved gevinst fra den finansielle forvaltningen deles gevinsten 50/50 med deg. 

Les mer om Slå Spot her.

Topp 5 Garanti

Med avtalen «Topp 5 Garanti» er du sikker på å få en av de fem rimeligste variabel pris-avtalene. NTE garanterer at strømprisen er blant de fem rimeligste på en referanseliste over 15 av de største leverandørenes variabel-avtaler. Denne avtaletypen tilbys bare kunder i Midt-Norge fordi innkjøpsprisene er forskjellige i regionene.

Les mer om Topp 5 Garanti her

Test strømkalkulatoren vår

Er du usikker på hvilken avtale du skal velge? Prøv strømkalkulatoren vår. Den kommer med en anbefaling basert på størrelse på boligen din, hvor mange som bor der og om du er mest opptatt av pris eller forutsigbarhet.

Prøv ut strømkalkulatoren her