Ta en fottur i skog og mark

Det enkleste er ofte det beste! Besøk en av serveringshyttene som er åpne i romjula. Flere av dem har enkel adkomst, med brede grusveier tilpasset vogn og rullestol. Hyttene byr på salg av kaffe, vafler og annet turgodt. Noen tilbyr også benkeplass (og bålpanner!) til fritt bruk.

Les mer om for eksempel: RønningenSponhuset og Skistua

Finn julestemningen i klatreveggen

Vinterværet er ingen hindring. For den som vil prøve seg i en klatrevegg finnes det flere sentre for dette i Trondheim. Du kan velge om du ønsker å klatre i klatreveggen med seler på, eller om du vil ta det litt roligere i buldreveggen- som er klatring uten seler. Dette er en fin aktivitet for hele familien!

Les mer om åpningstider i romjulen og smittevern, hos sentrene GRIP og UTE

Lær litt trønderhistorie på museum

Det skal godt gjøres å finne en mer tradisjonsrik jul enn den du kan oppleve på Sverresborg Folkemuseum. I romjula har de åpent 29. og 30. desember, hvor de tilbyr omvisninger som viser hvordan historien, livet og jula var i bygdene i Trøndelag.

Mer om dette kan du lese her.

Skap minner på skøytebanen

I Trondheim finnes det flere skøytebaner, samt en rekke vann med stålis som tillater at du prøver å gå like “fort som n’Hjallis” på skøyter. Ta med deg en sekk med kakao og sitteunderlag, og husk hjelm! Fine skøytekvelder blir ofte minner for livet- både for store og små. Besøk gjerne KLP-banen på Solsiden eller Theisendammen ved Sverresborg.

Her finner du de offentlige skøytebanene.

julekule-2.jpg

Fordyp deg i byens gallerier

Gallerivandring er kanskje ikke forbundet med fart og spenning, men rolig rusling mellom intrikate skulpturer og ekstravagante malerier kan likevel gi noen litt puls. I romjulen anbefaler vi at du tar deg en tur innom Vår Frues Kirke for å se nærmere på utstillingen “Brosteinsevangeliet”. I tillegg finner du utstillinger hos både Trondheim Kunstmuseum og andre gallerier i midtbyen.

Oppdag Nidelva med padling

Kajakk o’hoi! Se Trondheim fra en ny vinkel med fantastiske padleturer nedover Nidelva. I romjulen kan du bestille padling for par, familie eller grupper. I tillegg finnes det et eget tilbud for de som vil oppleve byens julelys med padling i mørket. Starter etter solnedgang!

Les mer om tilbudene fra Trondheim Kajakk. 

Shoppe i Midtbyen og se Trondheim Pepperkakeby

Shopping utløser endorfiner, og er en favorittaktivitet blant mange i romjulen. I dag må du bruke ansiktsmaske i offentlige rom og butikker i Trondheim, men dette behøver ikke å legge en demper på stemningen. La deg fortrylle av midtbyens flotte julelysdekorasjoner, ta selfies ved bryggerekkene og besøk en av byens nydelige butikker. I senteret Byhavens 3. etasje finner du dessuten Trondheim Pepperkakeby. God fornøyelse!

Les mer om pepperkakebyen her.

utpaatur-2.jpg

Ta med kidsa på skating

Byens ærverdige skatehall, Trikkestallen, er åpen hele romjulen. Et populært sted som har godt med besøk hele uka, og spesielt blant de minste! Besøkende som ikke “ruller” må ha på seg maske under besøket.

Trikkestallens åpningstider kan du lese mer om her.

Test ut romjulsyoga

Kjenner du behovet for å strekke ut litt, eller føles det ut som om gjørelista gjentas på “repeat” i hjernebarken? Yoga er en treningsform som kombinerer øvelser for fysisk aktivitet og mental stabilitet. Derfor kan et besøk hos Eureka Kiropraktikk være en ypperlig måte å forberede seg på det nye året som kommer!

Les mer om romjulsyoga her.

Lek eller slapp av i vannet

Lek i vann er både moro og nærende! Stup i det, ved å besøke for eksempel Pirbadet, som er Trondheims største badeland.Kiosk, bølgebasseng, stupetårn og damprom er bare noe du kan oppleve her.

Ellers er også Husebybadet åpent i romjulen, som er litt mindre, men like vått. Eller hva med å avslutte Trondheimsturen med et hyggelig opphold på spa? Trondheim Hamam tilbyr tyrkiske behandlinger som er sultaner verdig, og hos luksuriøse Britannia Hotel er du garantert en minneverdig opplevelse.


Uansett hvilken aktivitet du begir deg ut på - husk smittevernreglene, og ta godt vare på hverandre!

Vi ønsker alle en god jul og romjul!