1. Bytt fra 2,4 GHz frekvensbånd til 5 GHz frekvensbånd

Mange rutere og hjemmesentraler bruker 2,4 GHz frekvensbåndet. Det er de ikke alene om, og flere andre ting som du eller naboene bruker jobber på den samme frekvensen. F.eks. analoge babycaller, andre trådløse rutere, mikrobølgeovner eller trådløse telefoner. En løsning kan da være å bruke 5 GHz frekvensbåndet, så lenge du har en ruter eller hjemmesentral som støtter det, og utstyret du kobler til nettet er kompatibelt med 5 GHz. Du kan bytte til 5 GHz på Min Side på nte.altibox.no.

Husk at 5 GHz har dårligere rekkevidde enn 2,4 GHz, og at ruteren eller hjemmesentralen ikke bør stå i nærheten av andre trådløse apparater.

2. Sjekk hvilken kanal internettet bruker

Ruteren har som regel 11 eller 13 kanaler den kan skifte mellom når den snakker med de ulike enhetene du har hjemme. På rutere av nyere dato, og i hjemmesentralene fra Altibox, står den som regel på auto. Det vil si at den til en hver tid leter etter den mest optimale kanalen. Noen ganger er ikke det den beste løsningen, så det kan være verdt å sjekke om noen av de andre kanalene har mindre trafikk.

Det finnes flere apper du kan laste ned til din mobil for å analysere trafikken på de ulike kanalene. 

Du kan endre kanalen på Min side på nte.altibox.no. Du kan velge mellom kanalene 1, 6 eller 11. Årsaken til at de andre kanalene ikke er tilgjengelige er at de overlapper hverandre.

3. Ikke gjem bort ruteren

En feil mange gjør er å gjemme bort ruteren, siden den ofte ikke er så stilig å se på. Men står ruteren i en tv-benk, på et kontor eller et annet bortgjemt sted i huset, vil den få problemer med å få frem internettsignalet. En ruter fungerer best om den får stå litt høyt og så sentralt som mulig, så den slipper å konkurrere med andre hinder.

Tenk også på at faktorer som betongvegger, fliser og varmtvannstank kan hindre det trådløse signalet. En god tommelfingerregel er at du bør kunne se ruteren fra de plassene du oftest bruker de viktigste enhetene dine.

4. Sjekk om utstyret ditt er for gammelt

Utviklingen går fort, og f.eks. trådløse rutere vil også bli utdatert over tid. Er ruteren 2-4 år gammel eller eldre er det nok på tide å bytte den ut. Nye rutere er laget for å tåle mer trafikk, og klarer å kjøre større hastigheter enn de som ble solgt for noen år siden.

5. Altibox + Google Nest Wifi = god dekning i hele hjemmet

Kombinasjonen av lynrask kablet fiber fra Altibox og den brukervennlige teknologien fra Google Nest Wifi vil gi deg godt trådløst nett der du trenger det mest. Les mer om Google Nest Wifi her.

Sjekk om du kan få fiberbredbånd fra NTE!