For noen er det utenkelig å se for seg en morgen uten kaffe, mens andre gleder seg mest til kaffepausen med kollegene på jobb eller å krype opp i sofakroken med en kaffekopp etter middagen. At vi nordmenn er glade i kaffe, er jo ikke noe nytt. Resultatene fra Kaffeundersøkelsen 2018 fra Ipsos Connect viser at to av tre voksne nordmenn drikker kaffe hver eneste dag - gjennomsnittlig 3,5 kopper. De som drikker aller mest, er menn mellom 30 og 59 år.

Og selv om kaffebarene for lengst har inntatt både by og bygd og tilbyr utallige varianter av favorittdrikken vår, foretrekker fremdeles 73% av oss kaffen svart.

73% av oss foretrekker kaffen vår svart

Måten vi tilbereder kaffen på, har endret seg mye gjennom årene - og gjør det fremdeles. Før ble kaffen tilberedt i kaffekjele på komfyren. Nå er det traktekaffe som er mest populær, selv om du finner stadig flere espressomaskiner og kapselmaskiner på norske kjøkkenbenker. Presskanner, derimot, finner du oftere langt inne i kjøkkenskapet enn på kjøkkenbenken; Selv om 40% av oss eier en presskanne, er det bare 9% av oss som faktisk bruker den. Høres det kjent ut?

Uansett hvordan du lager kaffen din, og uansett hvor og hvordan du drikker den, trenger du strøm for å få laget den. Vi i NTE har varmet opp trøndersk kaffe i 99 år. Vi lover å holde kaffen varm i de neste 99 også.

Bli kunde hos oss! 

Er du ikke kunde hos oss ennå? Bli strømkunde i dag!