NRK - Stjernestøv

Skuespilleren Ingrid Bolsø Berdal i rolle.jpg
Foto: NRK


NRK gir oss en helt ny kalenderserie i år. Stjernestøv handler om ni år gamle Jo, som står midt oppe i foreldrenes skilsmisse. Han flytter til et helt nytt sted sammen med moren og søsknene sine, og syns alt er vanskelig. Så blir han kjent med den sterke og uredde jenta Elly, som kommer fra et sted hvor stjernefolket bor. Hun gir Jo mot til å takle alt det nye som skjer i livet hans. 

Ingrid Bolsø Berdal spiller en av hovedrollene i serien. 

På nrk.no finner du flere av de gode, gamle julekalenderene, blant annet Jul i Skomakergata og Amalies Jul. Det er rettighetsbegrensninger som gjør at ikke flere av seriene ligger på NRKs nett-TV.

TV2 - Tinkas Juleeventyr

tinkas juleeventyr.jpg

TV2 satser på dansk julemagi i år. Vi møter den 14 år gamle nissepiken Tinka, som finner ut at hun er annerledes enn alle de andre nissene. Sammen med Lasse, som bor i menneskeverden, må hun finne ut hvorfor mennesker og nisser ikke har kunnet se hverandre de siste 100 årene.

TV2 Zebra: The Julekalender

Olaf Sand fra The Julekalender.jpeg
Foto: TV2

Bob, bob, bob, ikke sant? Det blir ikke jul uten potetbonden Olaf Sand, den snakkesalige kona hans Gjertrud og Nåsåen Benny. Kult-julekalenderen samler både gamle og nye fans rundt skjermene, og de som ikke ser serien selv, kan glede seg over naboer og kolleger som til stadighet krydrer samtalene med å si "de e bærre lækkert". Blir du lei, får du håp de bli likar i mårrå. 

The Julekalender kan du også se i Altibox Film og Serier. Hver dag til og med julaften spanderer vi en ny episode av serien. Når episoden er sluppet kan du se den så mange ganger du vil helt frem til nyttårsaften.

TV2 Zebra viser også Julefergå. Mon tro om de tre cubanerne som har levd i en luftlomme på havets dyp klarer å oppnå kontakt med mannskapet på MF Svelå i år? 

TVNorge - Jul i Blodfjell

jul_i_blodfjell.jpg
Foto: TVNorge

Bli med på Jul i Blodfjell - kultklassikeren med humor av mørkeste sort! Familien Soot drar til høyfjellshotellet Blodfjell for å feire jul, men feiringen blir ikke som de har sett for seg. Hver dag blir nemlig et nytt medlem av familien tatt av dage. En stjernespekket og parodisk julekalender som har klare referanser til filmklassikeren Ondskapens Hotell.

TVNorge viser også Nissene over skog og hei: Espen Eckbo og Kristian Ødegårds fantastiske julekalender hvor 24 nisser, delt opp i grå- og hvitskjeggnissene, skal frakte en tung nissesekk over skog og hei i 24 dager. En nisse må forlate ekspedisjonen hver dag, og kun en av dem når frem med gavene på jul og blir kåret til "Norges tøffeste nisse". 

SVT - Mirakel

seks skuespillere smiler mot kamera.jpeg
Foto: SVT


Julekalenderen i SVT er ny av året, og handler om jentene Mira og Rakel som bytter kropp og reiser 100 år frem og tilbake i tid. Tidstunnelen som har oppstått, binder sammen desember 2020 med nøyaktig samme sekund, minutt og dag som i 1920, 100 år tidligere. 

Når overklassejenta Rakel fra 1920 og rappkjeftede Mira fra 2020 bytter plass og må tilpasse seg et helt nytt liv i en annen tid, oppstår det mange uventede - og fine - situasjoner.


DR 1 - Julefeber 

tre barn smiler utenfor Det Kongelige Teater i København.jpg
Foto: DR


Også danskene slår til med en ny julekalender i år. Julefeber handler om 13 år gamle Bjørn, som sammen med faren og lillesøsteren sin blir kastet ut av leiligheten 1. desember fordi faren skylder huseieren penger. Familien flytter inn på loftet på farens arbeidsplass, Det Kongelige Teater, hvor de prøver å holde seg skjult. 

Samtidig begynner det å skje mystiske ting med Bjørn. Han begynner å danse ukontrollert hver gang han hører julemusikk. Hva er det som er galt med ham, og hvor skal dette ende? 

Enten du foretrekker å se julekalenderen på tv, nettbrett eller telefon, har vi løsningen for deg! 

Har du ikke oppgradert til nye Altibox TV enda? Bestill nå - så får du tilgang til alle julekalenderne og mye, mye mer!

Bestill her

Tilbake til forsiden