En Fjutt, skjønner du, er noe så sjeldent som en plugg du kobler til strømmåleren din for å vise deg hvor mye strøm du bruker akkurat nå. Det hadde aldri en dingseboms eller en dippedutt klart.

Hvor mye strøm bruker du akkurat nå? 

Skal du bruke mindre strøm, må du vite hvor mye strøm du bruker i dag. Det hjelper den nye fjutten din deg med. 

NTE-appen gir deg allerede en oversikt over hva strømmen koster hver time. Det gjør at du kan spare penger hvis du utsetter klesvasken eller ladingen av el-bilen til de timene hvor strømmen er billigst. Erfaringsvis er strømmen dyrest på morgenen og på ettermiddagen. 

Kombinerer du timesprisene i appen med oversikten over hvor mye strøm du bruker akkurat nå, kan du rett og slett komme godt ut av det økonomisk. Det skader jo aldri. Spør du oss, kan du like godt legge inn NTE-appen på forsiden av telefonen din med det samme. Du kommer sannsynligvis til å bli hekta på den.

fjutt utstyr-2.jpg
 

 

Hvordan funker Fjutt?

Som seg hør og bør, er Fjutt like enkelt som fot i hose! 

  1. Bestill Fjutt på https://nte.no/fjutt/
  2. Plugg Fjutt i HAN-porten på strømmåleren din (eller nærmere bestemt det lille uttaket på fremsiden av strømmåleren)
  3. Last ned NTE-appen og finn ut hvor mye strøm du bruker akkurat nå

To i én

Sammen med Fjutt får du en spotprisavtale på strøm. Enkelt forklart betyr det at du betaler det samme for strømmen som det vi betaler når vi kjøper den inn. I tillegg kommer et lite fast påslag på 42 kroner i måneden. 

Forbrukerrådet anbefaler forresten spotprisavtale, så du kan være sikker på at du får en bra deal. 


 

fri med fjutt-2.jpg
 

 

Bra for miljøet også

I tillegg til at det er bra for deg å bruke mindre strøm, er det også bra for miljøet. Det er et godt miljøtiltak å bruke mindre strøm - og med Fjutt blir det skikkelig enkelt å være miljøvennlig. Vinn-vinn for deg og miljøet der altså!