Trondheim kommune startet allerede i vinter arbeidet med å spesifisere hvor stor strømkapasitet som må til for å arrangere store konserter i Granåsen.

— Vi var i kontakt med flere av miljøene som arrangerer store konserter for å høre hvilke behov og ønsker de har. Selv om vi har hatt store arrangementer her før, er det småtterier mot hva store artister trenger av effekt for å levere lyd og lys til sine show. Ny trafo og fordeling var derfor helt nødvendig, forteller utbyggingsleder for Granåsen, Geir Paulsen.

— Trondheim Kommune har en langsiktig plan om at Granåsen skal brukes enda mer, både til idrettsarrangement og kulturarrangement. Da måtte vi få på plass infrastrukturen først, for når henvendelsene kommer, har vi bare timer på oss på å bekrefte at vi kan håndtere arrangementene, forteller kommunaldirektør Ola By Rise.

Godt samarbeid

b2ap3_thumbnail_DSC_0014
UTMERKET SAMARBEID MELLOM OLA BY RISE ; KOMMUNALDIREKTØR, CHRISTOPHER MONTE; PROSJEKTLEDER I NTE, ESPEN SÆTHER I NTE OG GEIR PAULSEN, UTBYGGINGSLEDER GRANÅSEN.

NTE vant anbudet om å levere den nye strømforsyningen. Det var et krevende oppdrag, med korte tidsfrister.

— Det har vært et godt samarbeid mellom alle underleverandører og Trondheim Kommune som oppdragsgiver, så vi er svært fornøyde med å overlevere anlegget i dag. Denne leveransen er gjort på rekordtid, uten at det har gått ut over kvaliteten, sier Christopher Monte, prosjektleder for NTE.

Da planene for bedret strømforsyning ble lagt forelå det ingen konkrete idéer om konsert. — Vi satte likevel tidlig i juni som et arbeidsmål, i tilfelle det skulle komme henvendelser. Tidsrammen innebar at alle gode krefter måtte trå til for å komme i havn, sier Paulsen.

— Da spørsmålet om Springsteen kom, var vi godt forberedt, og kunne bekrefte at konserten kunne arrangeres, sier By Rise. For hele sin turné stiller Springsteen med egne aggregater for å sikre lyd og bilde til showet sitt. Anlegget i Granåsen kan levere like mye, men det tekniske crewet ønsker nok å bruke sitt eget utstyr også i Granåsen.

God kapasitet

b2ap3_thumbnail_DSC_0020

Kapasiteten er på 3600 ampere, dette kunne i praksis forsynt 100 – 150 boliger. Anlegget består av to transformatorer, slik at det er god sikkerhet, pluss et romslig fordelingsanlegg. Her er det lagt til rette for enkel oppkobling, både ut til sceneområdet og til parkeringsområdet utenfor.

Strømforsyningen ligger tett ved sceneområdet, og det er lagt vekt på at bygget skal gli inn i omgivelsene på en god måte. Denne strømforsyningen vil også være til hjelp for driften av Granåsen generelt, så det vil ikke bare være i bruk ved de store anledningene.

Trondheim Kommune og NTE kan trygt ønske artister og publikum velkommen til et strømanlegg som er stort nok for de beste lyd- og lysshowene som tilbys!