– Noen ser dessverre litt gjennom fingrene når det gjelder brannsikring på hytta, sier Øystein Fossli, som er markedsområdeleder i NTE. – Det kan få store konsekvenser. 

Har du en gammel familiehytte, kjenner du deg nok igjen i at det kan være like kaldt inne i hytta som det er utendørs når du kommer dit. Da gjelder det å få opp temperaturen så fort som mulig! Fyr opp i peisen, sett alle varmeovner på maks, skru på lysene og begynn med middagen - alt i løpet av bare noen minutter. 

– Når det elektriske anlegget går fra 0-100 på kort tid, øker det sjansen for at noe kan gå galt, sier Fossli. 
– Ofte ser vi at det er de eldste fritidsboligene som har de dårligste elektriske anleggene, og kanskje er stikkontaktene både gamle og selvmonterte. 

Slik blir hytta tryggere

På nye hytter og fritidsboliger er det krav til brannsikringsanlegg, men de samme kravene gjelder ikke på eldre hytter; ikke engang når de renoveres. 

Som et tiltak for å senke terskelen for å montere brannvarslingsanlegg på hytta, lanserer NTE nå brannsikringsanlegg på rentefri avbetaling over strømregningen i 36 måneder - til samme pris som om du hadde betalt alt på en gang. 

Systemet består av

  • Sentralenhet (FG-godkjent)
  • 3 multidetektorer
  • Elotec Ajax app, som gir deg full kontroll

 

3-brannvarsler-512.jpg

 

app_iphone_fire-alarm.png

 

 

Brannvarsleren til Elotec Ajax oppdager raskt både røyk og høy temperatur. De tre multidetektorene er koblet sammen, og alle varslerne gir lyd når én oppdager brann. 

Anlegget er koblet opp mot internett slik at du får varsel på mobilen hvis det begynner å brenne, og hvor det brenner. 

Appen viser deg også temperaturen inne i hytta - en ekstra smart funksjon nå som det er så kaldt ute! 


 

Røyk.soverom2.jpg

 

Røyk.soverom1.jpg

 

 

Systemet kan leveres med CO-sensor (kullos / karbonmonoksid). Forskning har vist at røykvarslere med CO-sensor varsler brann på halve tiden av vanlige optiske røykvarslere. Derfor anbefaler vi varslere med CO-sensor på alle soverom.

Du kan også bygge ut Elotec Ajax med både innbruddsalarm og vanndetektor hvor du får varsel på mobilen hvis det er noe galt. 


 

Les mer om tilbudet på brannsikring