Noe av det viktigste du bør tenke på, er å ha nok lys ved PC-en din. Har du for dårlig arbeidslys, er det lettere å få hodepine og vondt i øynene - og kanskje blir du fort trøtt og uopplagt. 

Sørg for at du får mest mulig naturlig dagslys. I tillegg til at rommet du sitter og jobber i har godt lys i taket, bør du ha en arbeidslampe - gjerne dimbar - som lyser direkte på arbeidsområdet ditt. Arbeidslyset bør være omtrent på høyde med blikket ditt. 

ketil_kvadrat.jpg

– Tradisjonelle arbeidslamper med lang arm som gjør at du kan regulere lyshøyden, gir best arbeidslys, sier Ketil Berg, som er markedsområdeleder i NTE.  

Sørger du for at det er lys bak skjermen, blir det behageligere å se på skjermen. 

– Det er viktig å finne riktig balanse mellom arbeidslys og annet interiørlys, sier Ketil. –  Det kan utgjøre mye for arbeidskapasiteten din.

Ikke snuble!

Laptopen, skjermen, tastaturet, hodetelefonene, mobiltelefonen, laderne og den ekstra varmeovnen du har satt inn på hjemmekontoret krever alle strøm. Men har du nok stikkontakter til alt? Mange av oss må nok ty til de gamle skjøteledningene som vanligvis bare brukes til juletreet eller julestjerne, og det er ikke optimalt. 

– For det første er det både irriterende og stygt med alle skjøteledningene som ligger rundt på gulvet, og for det andre kan det være brannfarlig, forteller Ketil. 

– Skjøteledninger som har høy belastning over tid, kan bli overbelastet, og det kan utvikle varme. Bruk heller fastmonterte stikkontakter, og gjerne multistikker med mange uttak. 

Ta en titt! 

skjøteledninger.jpeg

Neste gang du trenger en pause på hjemmekontoret, kan du kombinere det med litt lett pausegym; Bøy deg ned og sjekk over alle ledningene og laderne som ligger ved arbeidsplassen din. Er de misfarget eller varme, er det fare på ferde. Snakk heller med elektrikeren om å få montert en ekstra stikkontakt eller to. Det fins mange forskjellige stikkontakter på markedet - du finner garantert en som passer til deg!
 

Bestill elektriker på nett!