Jula er et lys i mørketiden, og for mange blir den lysere og lysere for hvert år. Vi pynter både innendørs og utendørs med julestjerner, julelenker og girlandere, blinkende julepynt og lysende nisser i alle farger og fasonger. Da gjelder det å ha nok stikkontakter! 


Innendørs

skjoeteledning-2_100.jpg

De fleste pynter huset på samme måte hvert år. Juletreet står på samme sted og julestjerna henger i det samme vinduet. Hvorfor ikke få installert en stikkontakt ved vinduet der stjerna henger eller på veggen der juletreet skal stå? Da slipper du både å snuble i skjøteledningene og å bekymre deg for brannfare. Skjøteledningene er nemlig ikke like sikre som stikkontakter. Hvis du i tillegg ikke bruker skjøteledningen annet enn hver desember, er det lett å glemme at den egentlig begynner å dra på åra.

Velger du stikkontakter med tidsur, blir strømmen kuttet automatisk etter en viss tid. Det er intet mindre enn perfekt til juletrelysene, det - så slipper du å bøye deg ned og trekke ut kontakten når du skal legge deg etter å ha både spist og drukket godt en hel kveld! 

Book videobefaring her

Utendørs 

utendoers_juletrebelysning_100.jpg

Skal du pynte oppkjørselen, verandaen, inngangspartiet eller hagen med julelys? I stedet for å bruke en skjøteledning gjennom døråpningen eller vinduet, bør du få installert en utendørs stikkontakt. Stikkontakten må ha lokk, slik at det ikke kommer inn fukt.

Og når januar kommer og lysene taes ned, er det uansett kjekt med en utendørs stikkontakt! Kjekt å ha når du skal støvsuge bilen, bruke kappsaga eller steke vafler sommerstid.


Og du? Har du julepynt som bruker mer enn 1000 watt? Da anbefaler Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap at du kobler dem rett til en stikkontakt i veggen og ikke via skjøteledning!

Trenger du stikkontakt?

Lurer du på hvor du kan plassere stikkontakter? Prøv en videobefaring med en av elektrikerne våre! Enkelt, trygt og selvfølgelig helt gratis!

 

Vil du bestille elektriker? Bestill elektriker når det passer best for deg! 

Her kan du bestille elektriker

Tilbake til forsiden