Det er få som klager når sommervarmen endelig kommer. Men, har du vestvendt soverom, skråtak eller store vinduer som fanger mye sollys, kan det bli i varmeste laget innendørs når sommeren er på sitt fineste. Når det blir vanskelig for både små og store å sovne om kvelden, er det på tide å gjøre noe. Da er varmepumper som også kan brukes til kjøling gode å ha.

Varmepumper og airconditioning er egentlig den samme teknologien. Mens varmepumpa oftest brukes til å hente varme fra utelufta, henter airconditioning varme fra innelufta. Kombinasjonspumper kan gjøre begge deler. De henter varme fra utelufta når vi vil ha det varmt inne – og leverer varme til utelufta når vi vil ha det kaldere inne.

Det er ikke bare mennesker som sliter med å sove når det er varmt. Noen hunder og andre husdyr mistrives også i varmen. De storkoser seg når de kan legge seg i den kjølige lufta.

Energieffektivt

Fra ferier i sydligere strøk har vi lært at bruk av luftkjøling er dyrt. Det kommer først og fremst av at strømprisene er mye høyere enn i Norge. Luften må dessuten kjøles ned mye mer enn her hjemme, og ofte i mange flere timer. For oss er ofte en nedkjøling på fem til åtte grader i noen timer være nok til å få en behagelig sovetemperatur. Det dreier seg dessuten ikke om så mange døgn i året, så dette vil ikke påvirke strømregninga i særlig grad.

De som har irritert seg over støyende airconditionanlegg kan ta det med ro. Nye varmepumper er meget støysvake, og vil ikke holde deg våken om natten – enten de varmer eller kjøler.

Noen velger å sette opp en egen varmepumpe for kjøling og oppvarming av soverom, mens i andre hus er det nok med én pumpe for alle rommene.

Trenger du varmepumpeservice eller ny varmepumpe?

Er det mer enn et par år siden forrige varmepumpeservice kan det være en effektiv investering for å hjelpe varmepumpa å holde huset kjølig. Jevnlig vedlikehold og rengjøring er viktig for at pumpa skal jobbe effektivt, og i tillegg til eget vedlikehold trenger varmepumpa faglig ettersyn og service en gag i blant. Dette anbefales hver andre år - da vil både innedel og utedel gjennomgås, støvsuges og vaskes. Tar du servicen nå får du en behagelig innetemperatur i sommer, og i tillegg er pumpa klar til bruk når høsten og vinteren kommer med kaldere temperaturer.

Trenger du en varmepumpeservice, eller ønsker tilbud på ny varmepumpe, kan du bruke vår bestillingsløsning MIn Elektriker. Der kan du enkelt velge hvilken elektriker du ønsker besøk av, til den datoen og tidspunktet som passer deg best. Forklar oss hva du trenger hjelp til i bestillingsskjemaet, så blir du kontaktet for videre avklaringer og pristilbud.

Bestill tid hos elektriker her!