Det er mange ting i et vanlig hjem som forstyrrer det trådløse nettet ditt, for eksempel babycaller, varmekabler i gulv, mikrobølgeovner og lamper - og altså julebelysning.

Flere og flere velger LED-lys i julestjerna, lysene på verandaen eller juletrelysene. Strømforsyningen som forsyner lysene med energi, kan påvirke det trådløse nettet. Det samme kan utstyr som bruker en trådløs kobling (inkludert bluetooth-enheter).

Så merker du at julesurfingen går senere enn vanlig, kan du prøve med disse 7 triksene:

  1. Sjekk at utstyret er CE-merket. Hvis det ikke er det, kan du ha funnet kilden til at nettet går tregere.
  2. Ta ut kontakten til juletrelysene og se om hastigheten til bredbåndet øker. Det kan også være overraskende effektivt å prøve det gamle knepet med å slå av og på den trådløse ruteren.
  3. Er du koblet opp til 2,4 ghz-nettverket eller 5 ghz-nettverket? Skift frekvens og/eller kanal på den trådløse ruteren og eksperimenter med hvilken som fungerer best.
  4. Sjekk både ruteren og enhetene som du kobler opp til nettet (mobiltelefonen, nettbrett, datamaskiner) – har de den nyeste AC-standarden som gir høyest hastighet? Utstyr har faktisk en best-før-dato. Hvis du har en god trådløs ruter, men en eldre mobiltelefon som ikke støtter farten som ruteren tilbyr, har du en flaskehals i nettet. Og hvis nettbrettet ditt er nyeste modell, men ruteren synger på siste verset, får du dårlig nett.
  5. Se om du kan plassere julepynten langt unna den trådløse ruteren.
  6. Sett deg et annet sted! Vel er det koselig å ligge i sofaen ved siden av juletreet, men kanskje får du raskere nett hvis du legger deg på senga med brettet i stedet – litt lenger unna julelysene.
  7. Flytt den trådløse ruteren nærmere der du trenger dekning og hastighet! Hvis det ikke er mulig, kan du skape større dekning ved å utvide det trådløse nettverket med flere sendere, for eksempel Google Nest Wifi.

Sjekk om du kan få fiber

Tilbake til forsiden