Det er mange ting i et vanlig hjem som forstyrrer det trådløse nettet ditt, for eksempel babycaller, trådløse telefoner, mikrobølgeovner og lamper - og altså julebelysning.

Flere og flere velger LED-lys i julestjerna, lysene på verandaen eller juletrelysene. Strømforsyningen som forsyner lysene med energi, kan påvirke det trådløse nettet.Det samme kan utstyr som bruker en trådløs kobling (inkludert bluetooth-enheter).

Så merker du at julesurfingen går senere enn vanlig, kan du prøve med disse triksene:

  • Sjekk at utstyret er CE-merket. Hvis det ikke er det, kan du ha funnet kilden til at nettet går tregere.
  • Ta ut kontakten til juletrelysene og se om hastigheten til bredbåndet øker. Det kan også være overraskende effektivt å prøve det gamle knepet med å slå av og på den trådløse ruteren.
  • Er du koblet opp til 2,4 ghz –nettverket eller 5 ghz-nettverket? Skift frekvens og/eller kanal på den trådløse routeren og eksperimenter med hvilken som fungerer best.
  • Sjekk både ruteren og enhetene som du kobler opp til nettet (mobiltelefonen, nettbrett, datamaskiner) – har de den nyeste AC-standarden som gir høyest hastighet? Utstyr har faktisk en best-før-dato. Hvis du har en god trådløs ruter, men en eldre mobiltelefon som ikke støtter farten som ruteren tilbyr, har du en flaskehals i nettet. Og hvis nettbrettet ditt er nyeste modell, men ruteren synger på siste verset, får du dårlig nett.
  • Se om du kan plassere julepynten langt unna den trådløse ruteren.
  • Sett deg et annet sted! Vel er det koselig å ligge i sofaen ved siden av juletreet, men kanskje får du raskere nett hvis du legger deg på senga med brettet i stedet – litt lenger unna julelysene.
  • Flytt den trådløse ruteren nærmere der du trenger dekning og hastighet! Hvis det ikke er mulig, kan du skape større dekning ved å utvide det trådløse nettverket med flere sendere, for eksempel WiFi Pluss fra Altibox.