I fjor var det Arkan Resul og Magnus Myhrhaug Kristiansen på Vålerenga som gikk seirende ut av eSerien etter å ha slått Brann i finalen. I år er serien utvidet med to lag til 20 lag, deriblant et Folkets lag, hvor et lag på to får muligheten til å kjempe mot de andre lagene i serien. 

Altibox og NTE er hovedsponsor av både Eliteserien og Obos-ligaen, og satsingen på e-sport er en naturlig forlengelse av dette. Fotballgleden og lidenskapen er nemlig minst like stor blant de som spiller FIFA 20 som de som ser på den mer tradisjonelle fotballen! 

E-sport samler og engasjerer barn og voksne. De fleste spiller litt nå og da, mest for moro skyld. Andre går mer opp i spillingen. De vet at det ikke holder med mange, lange timer foran skjermen for å bli skikkelig god. De beste e-sportutøverne vet at de må ha riktig mat, nok søvn, trene nok og øve opp både motorikk og reaksjonsevne. På samme måte som en idrettsutøver krever det at du er både dedikert og disiplinert. 

At spilling har kommet for å bli, er det ingen tvil om. E-sport er verdens raskest voksende sport; kanskje også fordi du ikke trenger mye for å sette i gang med å spille? Du trenger en spillkonsoll, et spill og en kjapp og stabil internettforbindelse. Det er lite som er mer irriterende for en spiller enn å ha høy ping. Hvis spillet henger seg opp (eller lagger, som det heter på spillspråket) kan det tyde på at du har for treg internettforbindelse. 

Altibox og NTE leverer lynraskt fiberbredbånd til over 100 000 trøndere allerede. Er du interessert?

Sjekk om vi kan levere fiberbredbånd der du bor!