Ikke lang tid etter lyser det hos alle som skal opp til skole, arbeid eller andre sysler. Tidligere var det lampene som lyste opp i husene. Nå kommer det blå lyset fra små og store skjermer på minst like raskt som taklys og lamper. Mange sjekker telefon eller nettbrett før de står opp. Stadig flere leser avisen på nett og mange koser seg med frokost-tv eller radio mens huset våker til liv.

Så skrus dusjene på, eller kanskje du er en av dem som setter på kaffen først – her har vi ulike rutiner. I mange familier er det fast rekkefølge på badet om morgenen, med nøye tilmålt tid, slik at alle kommer seg av gårde til riktig tid. Varmtvannsberederen jobber for fullt for å erstatte det varme vannet som blir brukt. Frokost er dagens viktigste måltid. Noen rister brød, andre koker egg, mens atter andre bråtiner brød for å ha til frokost og matpakke.

Under frokosten kommer noen på at klær må vaskes eller tørkes – heldigvis har vi maskiner som hjelper oss med slikt. Strøm er energi som hjelper oss med tungt og ensformig arbeid, det gir lys, hygge og nytte. Slik at hverdagene fungerer på en god måte.

Selv om vi har ulike morgenritualer, er vi flokkdyr. Vi følger vi hverandre når det gjelder strøm og vannforbruk. Mellom klokka seks og ni om morgenen stiger forbruket, ofte med 30 til 40 %, før det roer seg ned igjen. Da er det godt å vite at vi i NTE følger med, slik at ren og fornybar strøm produseres og kommer fram til deg – akkurat når du trenger den!

Litt etter at lysene begynner å komme på, tar trafikken seg opp. Fra nattestille gater med ett og annet billys, til billys som perler på en snor i den mest intense perioden. På jobb skrus også maskinene på; pc-er, skrivere, kopimaskiner, kaffetraktere, produksjonsutstyr, trykkluft, ventilasjon og varme. Jobbstart vises også godt på strømforbruket, for da bruker vi igjen strøm samtidig.

Skolen er i gang, ferien er over. Det er hverdag igjen. Egentlig ganske godt, ikke sant? At strømmen er der når du ønsker det, trenger du ikke å tenke på, det sørger vi for. Alt arbeidet du sparer og komforten du oppnår med ren, trøndersk strøm – ja det er det nesten ikke mulig å forstå. Men, du kan nyte det!

Hverdagen takker NTE - NTE takker deg!