Pe-Torsa startet som et kort underholdningsinnslag i forbindelse med noen bygdekvelder på slutten av 1990-tallet. Mottakelsen var så positiv at innslaget i år 2000 ble utviklet til et enakters skuespill. Det kom 150 tilhørere og de likte opplevelsen så godt at stykket ble forsøkt utvidet til en to-akter. Publikumantallet doblet seg igjen, og suksessen var godt i gang!

— Pe-Torsa er historien om et teaterstykke som har utviklet og vokst av seg selv. Innholdet og samspillet med publikum har gjensidig inspirert hverandre. Fra 150 publikummere i starten, var det i år hele 7.800 som så stykket, forteller Øyvind Kveli.

NTE valgte å gå inn som samarbeidspartner i 2011, og støtten vi har gitt har vært svært kjærkommen. — For det første er det stas at NTE satser på et teaterstykke i Kvelia, ei lita grend i Lierne. Det er artig og inspirerende at noen «utenfra» ser oss og vil støtte det vi holder på med. Både NTE og Pe-Torsa er merkevarer som er kjent for kvalitet, så dette er en passende match, sier han videre.

Sponsorstøtten har gjort det mulig å konsentrere seg om utvikling av innholdet og innholdet i arrangementet, og det er jo dette publikum legger merke til. Alle som er kunder hos oss i NTE er med å legge grunnlaget for å kunne gi slik økonomisk støtte tilbake til lokalsamfunnene.

Pe-Torsa er et ellevilt humoristisk teaterstykke, hvor handlingen er lagt til 50-tallet. Navnet på stykket er hentet fra hovedrolleinnehaveren. Sammen med et rikt persongalleri med svært ulike personligheter drives historien fram. Perioden som skildres var midt i perioden hvor Norge ble modernisert, og gårdene fikk maskiner og strøm. NTE kom med strømmen, og det ble naturlig å ta med tankene og funderingene som folka i Kvelia spesielt, og Norge generelt hadde om denne brytningstida, inn i teaterstykket. Historien utvikler seg ved at det skrives nytt manus hvert år som bygger på det som har skjedd tidligere. Dermed blir det noe nytt å oppleve også for de som har sett oppsetningen tidligere.

Det er jevnt og trutt satt nye publikumsrekorder. I år var det bare 88 personer unna at publikumsantallet matchet 7883– postnummeret bygda hadde på 50-tallet. Om forstår vi Kveli og de andre som står bak stykket rett, har de ingen planer om å trappe ned. Historien og Pe-Torsa fortsetter til neste år, med stadig nye sprell.

Samarbeidet har gitt teateret både rom for å konsentrere seg om innholdet, og god drahjelp med å gjøre stykket kjent. Dette kan vi gjøre fordi mange gjør som deg. Når du velger oss som leverandør, er du med og gjør støtte til oppsetninger som Pe-Torsa mulig.

Trønderske ildsjeler takker NTE - NTE takker deg!