Den nye fjutten fra NTE (som ser sånn ut)  

Hvitt wattmeter på trebord foran den grønne innpakningen

 

gir deg nemlig full oversikt over hvor mye strøm du bruker - akkurat nå!

Slik virker den

Fjutten er rett og slett en sensor du kobler til HAN-porten på strømmåleren din (og nei, vi forventer ikke at du vet hva HAN-porten er. Det er rett og det lille uttaket du ser på fremsiden av strømmåleren din). Den måler hvor mye strøm du bruker og sender en oppdatering til NTE-appen (som du kan laste ned her hvis du ikke allerede har gjort det). Når du åpner appen, får du altså et direktesendt strømforbruk! Kanskje ikke like interessant som en direktesendt nyhetssending, men desto nyttigere for lommeboka. 

Fjutt + spot = sant

Sammen med fjutten får du en spotprisavtale på strøm. Enkelt forklart betyr det at du betaler det samme for strømmen som det vi betaler når vi kjøper den inn. I tillegg kommer et lite fast påslag på 42 kroner i måneden. 

Med en spotprisavtale, som forresten er det Forbrukerrådet anbefaler, endres strømprisen fra time til time. Det betyr at det lønner seg å tenke gjennom om du skal lade elbilen nå, om du kan vente med å sette på oppvaskmaskinen en times tid eller om du skal henge opp de nyvaskede hånddukene fremfor å slenge dem i tørketrømmelen. 

Åpner du appen etter at du har koblet til fjutten, får du altså oversikt over både strømprisene time for time og hvor mye strøm du bruker akkurat nå. Det er nyttig.  

to med fjutt-2.jpg

 

What´s in it for you? 

Bedre kontroll på hvor mye strøm du bruker, og hva den egentlig koster. Verken mer eller mindre. Fjutten gir deg en bedre oversikt i appen. Kanskje får du deg en aha-opplevelse eller to også. Du skjønner nemlig at strømforbruket skyter i været når du setter på mange ting som trenger strøm samtidig. Hvis det skjer i en av timene med høyest strømpris, kan det fort lønne seg å gjøre om vanene dine.  

Blir du flink til å ta en titt på appen for å sjekke forbruket ditt og strømprisene, kan det jo bli litt penger i kassa også. Ikke mange kronene, men nok til at du ser det på strømregningen. Det er jo gode nyheter. Det fins mange ting det er morsommere å bruke penger på enn strøm. 


 

Finn ut mer om Fjutt!