​Når storebror klager over at spillet han spiller online lagger, pappa river seg i håret fordi videomøtet hans hakker og lillesøster maser om at hun ikke klarer å strømme tv-serien hun vil se, er det lett at stemningen i huset blir dårlig. Og det gjelder det jo å unngå! 

Kort oppsummert kan man si at jo flere personer dere er som bruker internett samtidig, og jo flere enheter som er tilkoblet nettet på én gang, desto større er behovet for høye internetthastigheter. For hver enhet som bruker det trådløse nettet, senkes hastigheten på nettet.

Oftest er det forhold inne i huset som er årsaken, og mye av dette kan du enkelt gjøre noe med. Både utstyret og plasseringen av utstyret spiller en stor rolle i hvor godt du får utnyttet hastigheten fra fiberkabelen. 

Prøv dette hvis du har dårlig trådløst nett

  • Kable noen av enhetene dine. Laster du ned mye data samtidig, som for eksempel oppdateringer på mobil og pc, i tillegg til at det strømmes tv, film og musikk, anbefaler vi å bruke nettverkskabel. Da får du utnyttet bredbåndshastigheten din maks.

    Husk at nettverkskabelen må være tilpasset hastigheten på bredbåndet! Det hjelper ikke med raskt internett hvis du for eksempel bruker en gammel Cat5-kabel. Bytt heller til en Cat5e- eller Cat6-kabel som du får kjøpt hos de aller fleste elektronikkjedene.

  • Har du skikkelig bra trådløst nett i stua, men treg wifi på loftet? Sjekk hvor ruteren din er plassert. Betongvegger, etasjeskiller, skap og dører er alle med på å svekke wifi-signalet. En ruter fungerer best om den får stå litt høyt og så sentralt som mulig, så den slipper å konkurrere med andre hinder. Hvis ruteren har fri sikt til den enheten du bruker, får du en bedre trådløsopplevelse.

    Det er også viktig å sjekke om trådløsruteren din er god nok. Noen trådløsrutere kan nemlig være flaskehalser når mange enheter skal kobles til det trådløse nettet samtidig.

Fins det en løsning på problemet?

Google Wifi har løst problemene for mange som sliter med det trådløse nettet sitt. Dette er en løsning som Altibox tilbyr i samarbeid med Google. Ved å kjøpe til ett eller flere wifi-punkter, får du stabilt og godt nett der det trengs. Google Wifi-punktene kan plasseres rundt om i huset. Dermed distribueres det trådløse signalet jevnt over hele boligen. I et stort hus trengs det gjerne tre eller flere wifi-punkter som jobber sammen for å gi god dekning, mens det kan holde med ett punkt i en leilighet.

Nå har vi tilbud på Google Wifi. Du velger selv om du vil betale den ned over 36 måneder eller om du vil betale alt på en gang.