Det er nemlig ikke de store grepene som skal til for at strømregningen skal bli litt hyggeligere lesning når dere er tilbake på nyåret! 

 1. Skru ned varmen
  I lokaler som ikke skal være i bruk en uke eller to, kan du godt redusere med 2-3 grader. Husk at det tar litt tid å få opp temperaturen til normalt nivå igjen etter ferien, så det kan være lurt å alliere seg med noen som kan justere tilbake til normaltemperatur igjen før alle er på plass etter ferien!
  Har dere varmekabler i noen av gulvene? Husk å skru ned varmen på dem også!
   
 2. Slå av lys og teknisk utstyr
  Det er lett å glemme av å slå av lyset, prosjektorer, PC-skjermer, TV-er, kopimaskiner, skrivere og annet teknisk utstyr når juleferien er fem minutter unna. Ta en runde rundt på bygget og slå av det som slåes av kan.
  Hvis du installerer bevegelsessensorer på kontorene, vil lyset slå seg av automatisk når det ikke er noen i rommet. 

            Vurder også hvor mye utebelysning du skal ha på.

skjøteledning.jpg
 1. Slå av kranene
  Ikke ta ferie med en dryppende kran på kjøkkenet! Sjekk at det ikke drypper eller renner vann fra kranene. Hvis det gjør det - bestill en rørlegger før ferien - det lønner seg!
   
 2. Skru ned ventilasjonsanlegget
  Når det er færre folk på jobb, trenger ikke ventilasjonsanlegget jobbe som det gjør når det er fullt på kontorene. Selv om du ikke velger å gå over til feriemodus på anlegget, er det penger å spare på at anlegget er i drift færre timer om dagen. Husk å stille tilbake anlegget når ferien er over, ellers blir det fort dårlig luft og dårlig stemning første arbeidsdag i januar!
   
 3. Steng vinduene
  Vinduer som står på gløtt, gjør at ventilasjonsanlegget og varmeanlegget jobber helt unødvendig. Sørg for at alle vinduer er stengt når dere går ut i ferie.
   
  skjermsparere.jpg

   
 4. Si ifra til kollegaer
  Holder dere åpent i ferien men rullerer på hvem som er på jobb? Husk å sørge for at de som er på jobb kjenner rutinene deres for strømsparing! 
   
 5. Send en e-post
  Bruk to minutter på å sende en e-post til en av energirådgiverne i NTE og be om å bli kontaktet når du er tilbake fra ferien.Kanskje kan du med enkle grep holde strømregningen på samme nivå som den lå på etter ferien?