Da Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag gikk over i historien 1. januar 2018, ble NTE valgt til bredbåndsleverandør etter en anbudskonkurranse. 

– Jeg var litt spent, forteller Glenn Paulsen, som er IKT-sjef i Trøndelag fylkeskommune. – I gamle Sør-Trøndelag hadde vi en nasjonal bredbåndsleverandør, og jeg kjente ikke noe særlig til NTE. Men de har levert - og vel så det! 

NTE leverer fiberbredbånd til alle de 111 fylkeskommunale lokasjonene; fra Oppdal i sør til Leka i nord. Alt fra videregående skoler og tannklinikker til Fylkets Hus både på Steinkjer og i Trondheim er avhengig av et velfungerende internett; både for egne ansatte og for alle som bruker gjestenettet. 

– Vi har 23 000 interne brukere på nettet vårt, forteller Paulsen. – Internettbruken går bare én vei - oppover. Ta skolene, for eksempel; de bruker stadig oftere både video og andre nettbaserte læringsressurser. Derfor er det viktig for oss at vi har en nettløsning som kan skaleres opp når vi har behov for det, og en leverandør som kan vokse sammen med oss. 

Glenn Paulsen

Fylkeskommunen har datasenter både på Steinkjer og i Trondheim. Fiberen er lagt både langs jernbanen og langs sjøen. Hvis noe skjer med den ene fiberkabelen, for eksempel at den blir gravd over ved et uhell, vil den andre fiberkabelen ta all trafikken. Brukerne vil fortsatt ha nettilgang. 

– Jeg syns det er en fordel at vi har en lokal trøndersk aktør som leverandør, forteller Paulsen. – De setter folk på saken med én gang det er fiberbrudd, og er raske til å rette opp feil. Når det er sagt, er oppetiden på nettet vårt svært høy. 

Paulsen har jobbet i fylkeskommunen i 20 år, og har gjennom årene hatt flere ulike internettleverandører. 

– Jeg kan med hånden på hjertet si at NTE er hel ved, smiler han. – De strekker seg langt for at vi skal ha en god kundeopplevelse, og jeg syns de gir meg mer enn det som står i kontrakten.

Paulsen og de andre som jobber med IKT i fylkeskommunen, er også svært godt fornøyde med kundeservicen til NTE. 

– Vår opplevelse er at NTE har et svært tilgjengelig supportapparat. Faktisk kan vi ikke huske å ha hatt en leverandør som er så raske til å rette opp feil de gangene det har skjedd. Vi nyter godt av at NTE stiller høye krav til seg selv, sier han.


Er bedriften din interessert i topp moderne fiberbredbånd? Vi har løsninger for alle! Ta kontakt med oss for å finne den riktige løsningen for deg!

Glenn Paulsen