​Kronikk av Lise Musum Stangvik, sponsoransvarlig i NTE
Operasjon Oleander: Medrivende, boblende, engasjerende publikumssuksess (Adresseavisen). 
Eplene i Messehagen: Tvers igjennom enestående teaterforestilling med 6 på terningen (Trønder-Avisa). 
Musikkfestivalen Festningen ble en kjempesuksess første året, stormende jubel for Elden på Røros og opptur for PeTorsa i Lierne.

Slik kunne vi fortsatt med historiske spel, festivaler og andre små og store kulturarrangementer over hele Trøndelag gjennom sommeren. Titusener har fått alt fra gapskratt til historisk refleksjon og samtidsdrama. Jeg tror vi bare kan konkludere med at engasjerte trøndere igjen har skapt minneverdige kulturopplevelser for svært mange. 

​Hvert år blir dette gjort mulig når ildsjeler og lokalsamfunn legger ned både kreativitet, engasjement og tid i å skape gode opplevelser, gode møteplasser og kulturell verdi. Nå når sommervarmen har gjort sitt og høstregn og sur vind igjen er hverdagen, er det tid for å takke. Derfor: Tusen takk til alle dere som gjorde kultursommeren!

NTE har gjennom en årrekke hatt gleden av å samarbeide med mange av festivalene og kulturarrangementene i Trøndelag, takket være ildsjelene som gjør sine arrangementer til tydelige arenaer også utenfor sitt eget lokalsamfunn. Små og store kulturarrangementer gjør regionen rikere, vi som jobber og bor utvikles gjennom kulturopplevelsene. Aktivitetene binder oss sammen, skaper identitet med felles opplevelser og felles erfaringer. Nettopp slike opplevelser gir oss også god ballast til å møte det fremmede, det ukjente, med nysgjerrighet, åpenhet og toleranse.

Sommerens arrangementer, i likhet med alle andre aktiviteter innen kultur og idrett, er også grunnleggende forutsetninger for livskraftige lokalsamfunn. En rik og mangfoldig kultur bidrar dermed i stor grad til bolyst og til å gi regionen og næringslivet verdifull styrke i kampen om kompetent arbeidskraft og utvikling i næringslivet.

Derfor takker vi alle dere som har brukt vår og sommer til å forberede og gjennomføre årets kultursommer, og vi sier «break a leg» til de som står i startgropa for høstens og vinterens arrangementer, f.eks. Woodland-gjengen på Namsos. Vi heier på dere!

b2ap3_large_43045067_305981036861243_2346540903834845184_n