Polarekspressen

Filmplakat hvor den lille gutten står i snøen ved siden av toget Polarekspressen
 

Ved midnatt på selveste julaften stopper et skinnende, svart tog utenfor huset til Chris - en gutt som egentlig har sluttet å tro på julenissen. Dermed starter en utrolig reise opp og ned fjellene, ut på glattisen, over skyhøye broer - helt frem til Nordpolen og Julenissen. Får det Chris til å tro på julenissen igjen? En fantastisk animasjonsfilm som er like fin med norske som med amerikanske stemmer. 

Her kan du leie filmen
 

The Holiday

the holiday.jpg
 

Er du like glad i jula som du er i romantiske komedier, er dette filmen for deg!  Amerikanske Amanda og engelske Iris byttelåner hus to uker i jula for å komme seg unna alle problemene de har med kjærestene sine. Det tar ikke lang tid før de begge blir hodestups forelsket. Hva skal de gjøre når de to ukene er over? Et stjernespekket lag med blant andre Cameron Diaz, Kate Winslet, Jack Black og Jude Law gjør dette til en uforglemmelig filmopplevelse - gled deg!

Her kan du leie filmen
 

Karsten og Petras vidunderlige jul

karsten_og_petra.jpeg
 

Har du barn under skolealder hjemme, er denne filmen midt i blinken! Bestevennene Karsten og Petra og kosedyrene deres, Løveungen og frøken Kanin, gleder seg til jul, men mørke skyer truer i horisonten. For hva om det ikke blir snø, og hva om morfar bestemmer seg for å dra på hytta på fjellet sammen med kjæresten sin Ester? Karsten og Petra bestemmer seg for å lage verdens beste julestemning slik at morfar blir hjemme. Lykkes de, mon tro? 

Her kan du leie filmen

 

En Muppet julefortelling

en_muppet_julefortelling.jpg
 

Kjenner du Charles Dickens klassiske julefortelling om den gretne og umenneskelige Scrooge? Den blir unektelig morsommere når rollene spilles av Kermit, Miss Piggy, Gonzo og Fozzie! 

Her kan du leie filmen

 

Hjelp, det er juleferie

hjelp_det_er_juleferie.jpg
 

Kan det bli jul uten 25.000 lys på taket og en eksploderende kalkun på spisestuebordet? Tøys, tull og lettbent humor får du i bøtter og spann i filmen om familien Griswolds juleferiekatastrofer. Perfekt film på slenge seg på sofaen og se når du har spist for mange julekaker og drukket minst én flaske julebrus for mye. 

Her kan du leie filmen


Elf

elf.jpg
 

Ved en feiltakelse får julenissen med seg en baby tilbake til Nordpolen etter å ha vært på et barnehjem og levert julegaver. En av Julenissens hjelpere tar til seg babyen, gir ham navnet Buddy og oppdrar ham som alv. Men etter hvert forstår Buddy at han ikke hører hjemme blant alvene og drar til New York for å finne den biologiske faren sin. Spørsmålet er bare - hører han mer hjemme i New York enn på Nordpolen? 

Her kan du leie filmen

 

Snekker Andersen og julenissen

snekker_andersen_og_julenissen.jpg
 

Den nye norske juleklassikeren basert på Alf Prøysens fantastiske fortelling om snekker Andersens møte med julenissen på selveste julaften har allerede spilt seg inn i hjertene på nordmenn. Her får du lun humor, mye varme og spenning for store og små. Får du ikke julestemning av dette, får du det kanskje ikke av noe!

Her kan du leie filmen


Snekker Andersen og julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul

Snekker_Andersen_bygda_som_glømte.JPG
 

Likte du Snekker Andersen og julenissen, vil du nok også like oppfølgeren. Her må Snekker Andersen og Julenissen hjelpe lille Elise med å redde jula før det er for sent. Elise bor nemlig i den vesle bygda som glømte at det var jul!

Her kan du leie filmen

 

Nightmare before Christmas

nightmare_before_christmas.jpg
 

Tim Burton har regien på denne animerte julefilmen som handler om den onde gresskarkongen av Halloweenland som planlegger å kidnappe julenissen for å ta kontroll over jula. For å hindre dette, må innbyggerne samarbeide om en aksjon! Lykkes de? 

Her kan du leie filmen

 

Grinchen

grinchen.jpg
 

I Norge ser vi 3 nøtter til Askepott, i USA ser de Grinchen. Det grønne monsteret Grinchen hater julen, og forsøker å ødelegge den for alle. Men hvorfor hater han julen, og kan han lære seg å like den?  Den klassiske amerikanske julefortellingen kan du både se som animasjonsfilm og som spillefilm, sistnevnte med Jim Carrey i hovedrollen. 

Her kan du leie spillefilmen

Her kan du leie animasjonsfilmen
 

Bonus-julefilmer

I tillegg til de klassiske julefilmene, er det mange filmer vi forbinder med jula. Die Hard, Die Harder, Harry Potter-filmene, Narnia og Alene Hjemme har en plass i julefilm-hjertene til mange. 

Uansett hvilken film du velger å se, håper vi du får slappet av og ladet batteriene! Vi ønsker deg en fin førjulstid og avslappende jul! 


PS: I jula går det masse fine julefilmer på TV - følg med på programoversikten på Altibox!