Jenny vil bli den første dama på månen

Da klassen til Jenny skrev et foredrag om hvem som har vært på månen, så hun at det ikke er noen damer som har vært der. Det vil hun gjøre noe med. Nå drømmer hun om å lande på månen.

Profilbilde av Jenny

Det kan nok ikke sammenlignes, men kanskje var det å få strøm i husene en slags månelanding det også? Før vi fikk strøm, brukte man ved, kull og koks både til å varme opp husene og til komfyren på kjøkkenet. Da strømmen kom til Trøndelag, og komfyrer, lamper og andre elektriske produkter ble allemannseie, økte behovet for strøm dag for dag. Nå kan de færreste av oss se for oss en hverdag uten strøm. Hvem hadde sett for seg det for 100 år siden?

– Jeg føler egentlig at alt er funnet opp nå, jeg, sier Jenny. – Men det var sikkert sånt folk trodde for 40 år siden også, og så har vi bare fortsatt å finne opp mer og mer og mer.

Tenk at vi, i det kalde nord, skulle temme solstrålene og bruke dem til å produsere strøm til eget forbruk. Og at vi skulle få smarte gatelys som regulerer lysstyrken, avhengig av om det er noe eller noen som beveger seg i nærheten?

Kanskje lander Jenny på månen en gang i fremtiden. Og hvem vet hvordan verden ser ut om 40 år - eller hva vi trenger strøm til da. En ting er i hvert fall sikkert: Nye generasjoners trøndere; barna våre, barnebarna, oldebarna og tippoldebarna våre, trenger mer grønn og fornybar energi. Vi er like spente som deg på hvordan fremtiden blir seende ut.

Enten du ønsker deg forutsigbarhet eller vil ha en pris som følger markedet, har vi en strømavtale som er tilpasset ditt behov. Les mer de ulike strømavtalene våre. 

Her kan du lese mer om hva ungdommene i Trøndelag drømmer om!