Lad elbilen med egenprodusert strøm

En av de store fordelene med å kjøre elbil, er at elbiler gir redusert lokal luftforurensning, og har null klimagassutslipp så lenge den lades med strøm fra fornybare energikilder. Men hvordan kan du ha kontroll på at du lader med fornybar strøm?

Far og sønn setter inn ladekabel i elbil

98 prosent av strømmen som produseres i Norge er fra fornybare energikilder. Mange tror derfor at strømmen de kjøper fra norske energiselskaper er like ren, eller såkalt grønn strøm. Det stemmer dessverre ikke. CO2 bryr seg lite om landegrenser, og siden Norge både importerer og eksporterer strøm til andre europeiske land, påvirkes vi av forurenset energiproduksjon i andre land.

Strømmen er ikke så ren som vi tror

Den seneste varedeklarasjonen fra NVE, som viser opprinnelsen til uspesifisert strøm, viser at kun 9 prosent fornybar strøm er igjen til de som kjøper strøm uten opprinnelsesmerking. De får strøm produsert med 9 prosent fornybar energi, 54 % fossil energi og 37 % atomkraft.

Solenergi fra eget tak er garantert fornybar!

Med et solcelleanlegg på taket, har man full kontroll på hvor strømmen du bruker kommer fra. Solcellene lager fornybar strøm av sollyset, som går direkte til eget forbruk. På den måten kan du sikre at strømmen du lader elbilen med kommer fra en fornybar energikilde.

Har du et anlegg som produserer 2500 kWh tilsvarer det 12.500 km i kjørelengde for en Tesla. Med et solcelleanlegg på taket klarer du derfor å produsere nok energi til å holde elbilen med ren og grønn strøm.

Kjøper du solenergi fra NTE, får du i tillegg en strømavtale med opprinnelsesgarantier inkludert i prisen. Det betyr at du er garantert at strømmen du må kjøpe fra nettet også kommer fra fornybare energikilder.