Luste drømmer om å bli politi

Lustes største drøm er å bli politi. Jobben vil hun bruke til å få mer rettferdighet mellom de fattige og de rike.

Profilbilde av Luste

– Det er jo ikke bra at noen har det dårlig. Det er jo best at alle har det bra, sier Luste. 

Hun tror jobben som politi er variert; at hun kan oppleve mye forskjellig og at ingen arbeidsdag er lik. Men hun vet med seg selv at hun er litt glad i å sitte inne og å jobbe på PC. Så kanskje en kontorstilling som politi hadde vært mest optimalt? funderer hun. 

Uansett hvilke gren av politiet Luste har lyst til å jobbe i, lønner det seg å ha teknisk kompetanse. Politiet har til og med en egen nettpatrulje, som de sammenligner med en politipost på internett. Der gir de råd om hvordan du kan løse konkrete problemer eller forebygge kriminalitet. For at det fins folk på nett som prøver seg på alt fra tafatte svindelforsøk på e-post til mer omfattende svindelforsøk og grov kriminalitet, er det ingen tvil om. 

Vi bruker stadig mer tid i digitale kanaler, og derfor blir det også mer kriminalitet i disse kanalene. Kriminelle rundt om i verden leter stadig etter nye måter å lure oss på, og dessverre lykkes noen av dem. Svindlerne kan være ute etter alt fra penger og passord til kredittkortinformasjon og kontaktinformasjon som e-post eller telefonnummer. 

Vi i NTE blir også utnyttet i slike svindelforsøk ved at logoen vår blir brukt både i e-poster og konkurranser på nett. Hvis du vil unngå å bli lurt, kan du for eksempel sjekke nettadressen som blir brukt som avsender. Hvis NTE virkelig står bak, starter nettadressen som regel med www.nte.no. Du kan også kontakte oss på Facebook eller via hjemmesiden vår hvis du er usikker. 

Tommelfingerregelen er ganske enkel: Virker tilbudet du får for godt til å være sant, er det dessverre ofte det. Blir du utsatt for svindel, er det viktig at du anmelder det til politiet så snart som mulig. Og hvem vet, om noen år er det kanskje Luste som tar imot anmeldelsen din? 

Vil du vite mer om nettsvindel? Her har vi samlet gode tips til hvordan du kan avsløre et svindelforsøk.