Nå får enda flere trøndere bredbånd

Aldri før har NTE bygget ut fiberbredbånd på flere steder samtidig enn det vi gjør nå. Beboere i hele 27 nye felt over hele Trøndelag kan se frem til lynraskt bredbånd!

Familie i stue som gjør hver sin ting

- Vi jobber så fort vi bare kan, forteller Morten Eilertsen, som er leder for Telecom i NTE Marked. – Vi vet at mange har slitt med hakkete og tregt internett lenge, og de er utålmodige etter å få både rask og stabil nettilgang fra oss i NTE.

Rekordstor utbygging

Flere tusen kunder vil i løpet av de neste ukene og månedene få tilgang til fiberbredbånd.

- Det blir en ny digital hverdag for folk, sier Eilertsen.

Bare tenk på alt vi bruker internett til hver eneste dag, og på alle duppedittene vi har hjemme som har internettilkobling! Pc-er, smarttelefoner, nettbrett, tv-er og spillkonsoller trenger internett for å fungere optimalt. Det blir stadig viktigere å ha internettilgang du kan stole på at fungerer.

- Nå blir den digitale hverdagen enklere for folk fra så ulike steder som Grong, Melhus, Selbu, Røyrvik, Trondheim, Meråker og Haltdalen - for å nevne noen av stedene vi bygger ut, smiler Eilertsen.

Mann legger fiberkabel i jørme

Bygdefiber til folket

Hele åtte av de feltene som er under utbygging, er såkalte bygdefiberprosjekter. Dette er prosjekter hvor NTE går sammen med Trøndelag fylkeskommune, kommuner, næringsliv, lokale lag og foreninger og eventuelt andre samarbeidspartnere.

- For oss i NTE er det et uttalt mål at så mange som mulig rundt i både by og bygd i Trøndelag, skal kunne få fiberbredbånd, sier Eilertsen.

For å realisere en utbygging med bygdefiber, er det nødvendig med stor egeninnsats fra lokalmiljøet.

- Vi samarbeider godt med aktører i lokalmiljøet, som stiller opp på dugnad og gjør alt fra å ordne med transport til å grave grøfter, rydde skog og legge rør, forteller Eilertsen. 

Hva skal til for å få fiberbredbånd?

​- Vi blir kontaktet av folk som ønsker seg fiberbredbånd hver eneste dag, sier Eilertsen. – Vi kikker gjerne litt ekstra på områder vi får mange henvendelser fra, så har du lyst på fiber, kan det lønne seg å ta kontakt med oss.

Irriterer du deg over at naboen har mye raskere nettilgang enn du, er det enkelt å gjøre noe med det! I de områdene hvor det allerede er fiber fra NTE, er det en smal sak å bli kunde hos oss.

Sjekk om du kan få fiberbredbånd!

Hei 👋 Gjerne chat med oss dersom du trenger hjelp.