Nathalie vil at vi skal stå sammen for å redde verden

Nathalie syns vi alle sammen må stå sammen for å redde verden slik at vi kan fortsette å nyte naturen og dyrelivet.

Bilde av Nathalie

– Vi kan ikke bare si at vi skal gjøre noe, vi må gjøre det også, sier Nathalie. – Og vi må ta vare på hele kloden vår. Ingen kan gjøre noe sånt alene. 

Nathalie kan gjerne tenke seg å jobbe med noe som har med natur og miljø å gjøre når hun blir eldre. 

– Jeg har lyst til at vi skal se mulighetene, og ikke problemene, sier hun. – Handlenett har jo blitt en ny greie, og kanskje kan vi få til litt flere ting med naturmateriale etter hvert. Og solcellepanel, det syns jeg er veldig bra og bærekraftig. Det må vi ha mer av. 

Stadig flere får øynene opp for å bruke solstrålene til å produsere energi. Solenergi er både gratis og fornybar, og det er rikelig av den. Det er selve lyset som aktiverer solcellene, ikke solstrålene; så derfor produserer solceller elektrisitet selv om det er overskyet. 

Solenergi dekker i dag rundt én prosent av strømbehovet i verden. Det tilsvarer fem ganger så mye strøm som den vannkraften som blir produsert i Norge. I Europa er Tyskland det landet som har størst produksjon av elektrisk energi basert på solenergi. 

Solcellepanel på hytta har lenge vært et vanlig syn i den norske fjellheimen. Nå får de selskap av både privatpersoner og bedrifter som monterer solcelleanlegg. Samtidig er det mange som ikke vet nok om solcelleanlegg, eller som mener det er for dyrt.

Vil du vite mer om solenergi, eller lurer du på hva det vil koste å få montert solceller på taket ditt? Her finner du all den informasjonen du trenger!