Nesten selvforsynt med strøm

I Frøsetåsen utenfor Steinkjer har Cato Hellem fått montert opp solcellepanel på huset sitt - og han er så fornøyd med det at han allerede har utvidet det.

Bilde av Cato Hellem og hans kone foran deres hus

Etter at vi utvidet anlegget, kan vi dekke 2/3 av strømforbruket vårt med solenergi, forteller Cato. 

Selv om Cato karakteriserer seg selv som gjennomsnittlig miljøinteressert, må han nok sies å være over snittet miljøbevisst. Familien har installert jordvarme som varmer opp både huset og varmtvannet de bruker. Og om ikke lenge er de ferdige med fossilbiler også. De har allerede én elbil, og nå skal de kjøpe en til - når de bare klarer å bestemme seg for hvilken de skal kjøpe. 

- Inntil nå har vi ikke hatt noen dager hvor vi har produsert nok strøm til å dekke alt forbudet vårt, men det tror vi det blir forandring på nå, sier Cato. Og med elbiler kan vi bruke enda mer av den strømmen vi produserer selv, sier han. - Jeg liker tanken på at vi kan lade elbilen med strøm som er produsert på taket vårt!

Familien Hellem syns det er spennende å være med og teste nye løsninger. - Det er først og fremst det som er motivasjonen for å kjøpe solceller, sier Cato. 

- Selvfølgelig er det hyggelig å se minustall på regningen noen måneder også, men vi ser på dette som en langsiktig investering. Vi har bare gode erfaringer med det. Solcellene ordner seg selv, det er enkelt og gøy å følge med på strømproduksjonen og det er miljøvennlig. Vinn-vinn, spør du meg, smiler Cato.