Oskar vil starte sin egen bedrift

– Jeg drømmer om å selge elektronikk, og bli rik. Trenger det å være så mye mer avansert enn det da?

Profilbilde Oskar

Oskar har tenkt å bli rik. Ha penger nok til å få tak i det han har lyst til. Han har lyst på en skikkelig bil. Et stort hus - men ikke altfor stort; ikke så stort at det ikke blir koselig. 

Og siden Oskar syns det er kult med tekniske greier, har han lyst til å starte en bedrift som selger elektronikk. Han tror nemlig det er der fremtiden ligger. 

Det er vi i NTE enige med ham i. For oss er det et uttalt mål at så mange som mulige rundt omkring i Trøndelag skal kunne få fiberbredbånd. Vi vil at du skal ha like god tilgang på nett enten du bor i byen eller på bygda. Det å erstatte hakkete og tregt internett med rask og stabil nettilgang, gir en ny, digital hverdag. 

Undersøkelser viser at barn som har god tilgang på data hjemme, gjør det bedre på skolen enn skolekamerater som ikke har det. Det gjelder bare ikke selve elektronikken, som PC-er og nettbrett, men også tilgangen på internett. Og hvis ei hel bygd sliter med dårlig utbygd nett, har det direkte innvirkning på utviklingen av bygda. Tenk på næringsutviklingen, for eksempel. Hvem vil etablere en butikk på et sted uten internett? 

For å gi så mange som mulig lynraskt fiberbredbånd,  og dermed bidra til å oppheve det digitale klasseskillet, har vi i NTE etablert noe vi kaller bygdefiber. Gjennom bygdefiber bidrar vi til å bygge ut fiber i områder det ellers ikke ville vært økonomisk forsvarlig for oss å bygge ut i; enten fordi det bor for få folk i området, eller fordi det er for lang avstand mellom husene. Prosjektene gjennomfører vi sammen med Trøndelag fylkeskommune, kommuner, næringslivet, lokale lag og prosjekter og eventuelt andre samarbeidspartnere. 

Så uansett om Oskar velger å bygge det store huset sitt i Namsos eller flytter ut fra byen, skal han ha like store forutsetninger for å lykkes. Slik sørger vi for at det bor folk i husan rundt omkring i hele Trøndelag. 

Vil du ha lynraskt fiberbredbånd fra NTE? Sjekk her om vi kan levere til deg! 

Her kan du lese mer om hva ungdommene i Trøndelag drømmer om!