Robin Alexander vil konkurrere mot verdens beste e-sportlag

Robin Alexander drømmer om å spille mot verdens beste e-sport-lag. Det kommer ikke av seg selv. 

Profilbilde av Robin Alexander

Vi som er oppvokst i Trøndelag, er lært opp til at det er itjnå som kjem tå sæ sjøl. Hardt arbeid er nøkkelen til suksess, enten du jobber i banken, på butikken, i e-verket eller i avisa. Så da er det kanskje ikke så overraskende at mange av oss går hoderystende ut av rommet hvor barna eller barnebarna sitter dypt konsentrert og spiller dataspill, eller at vi syns poden tilbringer litt vel mange timer foran skjermen og litt for få ute og leker? 

Trønderungdommene er som ungdommer flest. De går på skolen, gjør lekser, spiller fotball, går på ski - og spiller. Spilling er dagligdags for den oppvoksende generasjonen, enten de spiller på PC, nettbrett, mobil, Playstation eller X-box. Spør du dem om de har spilt eller hørt om FIFA, Fortnite, League of Legends og Dota 2, er sjansen til at de nikker, og ikke rister på hodet, stor. Alle disse spillene regnes som e-sport-spill.  

Robin Alexander er en av nesten en halv million nordmenn som er engasjert i e-sport. Det er ikke mye du trenger. En spillkonsoll, et spill og en internettforbindelse - gjerne en rask en. 

Når Robin Alexander sitter hjemme på rommet og spiller, er han lagkamerat med ungdommer fra hele verden. Han skriver og snakker engelsk og han samarbeider med nye venner. Og han har lært at det ikke holder med mange, lange timer foran skjermen hvis du vil bli skikkelig god. De beste e-sport-utøverne vet at de må ha god motorikk, reaksjonsevne, fysisk helse, sterk psyke, disiplin, riktig mat og søvn. 

Det eneste Robin Alexander ikke liker med spillingen, er når medspillerne ikke følger de strategiene de har lagt og blitt enige om på forhånd. 

– Da blir jeg frustrert, og da kan det fort komme et slag i pulten, ja. Så kanskje jeg må skaffe meg nye pulter fremover, flirer han. 

If you can´t beat them, join them, sier engelskmennene. Slå deg ned i sofaen sammen med poden - eller snik deg til å spille litt selv etter at ungdommene er i seng. Kanskje blir du hektet, du også? 

Og du? Hvis spillet henger seg opp (eller lagger, som det heter på spillspråket) kan det tyde på at du har for treg internettforbindelse. Vi leverer Altibox fiberbredbånd til over 100 000 trøndere.

Sjekk om du kan få lynrask trønderfiber, du også!

Her kan du lese mer om hva ungdommene i Trøndelag drømmer om!