Sandra drømmer om å se mer av verden

Sandras største drøm er å få oppleve mer av forskjellene og ulikhetene verden har å by på.

Profilbilde av Sandra

– Jeg har lyst til å reise litt mer rundt. Finne ut litt mer om hva som finnes i verden, og hvor forskjellig landene er og slikt, sier hun. 

Sandra er vokst opp med å dra til syden nesten hvert eneste år. Hun har allerede vært en gang USA, og litt i Tyrkia, men hun drømmer om å få oppleve Afrika. 

– Man hører jo mye om det, men jeg tror det er viktig å på en måte få sett det med egne øyne. Da får man kanskje mer inntrykk og. 

Sandra tror hun kommer til å sammenligne de landene hun reiser til, med Norge - og at hun kommer til å se hvor godt vi egentlig har det her. For vel er det spennende med for eksempel New York - byen som aldri sover, byen med masse tuting og billkjøring hvor det skjer noe hele tiden. Men jammen er det godt å komme hjem til Ytterøya igjen også. 

– Det er jo noen ganger artig å være hvor det er litt større, men det er jo alltid godt å komme hjem til noe som er litt mer rolig. Og hvor du kan være litt mer for deg sjøl. Her kan du bare slappe av uten å høre så mange lyder. Høre på at fuglene kvitrer, sier hun. 

Selv om Sandra har veldig lyst til å reise mer, er hun også veldig klar over at det ikke er veldig miljøvennlig å reise mye med fly. 

– Vi må ikke ødelegge jorda for dem som kommer etter oss, sier hun bestemt. 

Det å planlegge reisen best mulig, kan være med og redusere klimautslippet. Noen flyselskap og reisebyrå betaler klimakompensasjon for flyreisen, og det er mulig å bo på bærekraftsertifiserte hotell som blant annet jobber for å redusere energi-, vann- og kjemikalieforbruket sitt. 

Mange bruker internett både for å bestille flyreiser og for å finne hotell. På Ytterøy har NTE akkurat bygd ut lynraskt fiberbredbånd som gjør det mulig både for fastboende og for hytteeiere å surfe, strømme, spille og se på tv - og å planlegge neste reise. Før Sandra legger ut på reisefot, kan hun bruke internett til å lese seg opp på reisemålet, se på bilder og finne ut hva hun har lyst til å gjøre når hun kommer dit. Det er nemlig mye lykke i å glede seg til noe. 

Vil du også ha lynraskt internett fra NTE? Sjekk om vi kan levere hjem til deg!