Sommerens serietips

Når du har ferie og regnet pøser ned, kan det være greit å ha noe å se på. Uansett om du bare vil se én sesong eller ha en seriemaraton, finner du tips til nye favoritter her! 
Kvinne som spiser popcorn

Alle seriene finner du i Altibox-arkivet! Du kan også velge inn Viaplay eller HBO i tv-pakken din og få tilgang til en rekke serier og filmer. Har du brukt opp poengene dine, kan du enkelt bytte ut kanalene du allerede har valgt i strømmetjenester. 

Broen 

Midt på Øresundsbroen, på grensen mellom Sverige og Danmark, blir en kvinne funnet drept. Både svensk og dansk politi blir tilkalt, men det som man tror er ett mord viser ser fort å være to. To kropper er delt på midten og satt sammen til én. Det spektakulære dobbeltdrapet er bare begynnelsen på en voldsbølge ingen har sett maken til tidligere. For det danske og svenske politiet blir det både et kappløp mot tiden og mot en overlegen fiende. 

Serien ser du her.

Mr. Robot

I Mr. Robot følger vi den unge programmereren Elliot som lider av en sosial angstlidelse og klinisk depresjon. Det å hacke andres maskiner er den eneste kontakten han har med mennesker. Ferdigheter innen hacking gjør ham ettertraktet av et undergrunns hackingkollektiv som ønsker å bruke disse til å knuse et korrupt multinasjonalt selskap. Selv vil han bruke ferdighetene til å beskytte de menneskene han er glad i.  

Serien ser du her.

The Handmaid's Tale

Basert på den prisvinnende og bestselgende romanen til Margaret Atwood handler denne dramaserien om livet i dystopiske Gilead; et totalitært samfunn i det som tidligere var en del av USA. Gilead står overfor en stupende fødselsrate og miljøkatastrofer. Samtidig blir de styrt av forskrudde fundamentalister som behandler kvinner som statens eiendom. Offred er én av få kvinner som fortsatt er fertile. Hun er tjenerinne hos den øverste lederen og blir tvunget inn i seksuelt slaveri, som et siste desperat forsøk på å øke befolkningen i en ødelagt verden. I dette skremmende samfunnet, hvor man kan bli drept om man sier et galt ord, må Offred navigere mellom ledere, deres grusomme koner, tjenestefolk og de andre tjenerinnene. Hvem som helst kan være en spion for Gilead. Offred har kun et mål; Å overleve for å finne datteren som ble tatt fra henne. 

Serien ser du her.

Sygeplejeskolen 

Året er 1952 og Danmark opplever en stor mangel på sykepleiere. Bestyrerinnen på Fredenlunds sygehus setter i gang et forsøk hvor menn på lik linje med kvinner får lov til å utdanne seg til sykepleiere. Vi følger Erik som har bestemt seg for å gå imot normene i samfunnet for å følge sin drøm om å bli sykepleier. 

Serien ser du her.

Okkupert 

I en ikke så fjern fremtid bestemmer Norge seg for å stoppe produksjon av olje på grunn av miljøet. Konsekvensene av dette er at Russland på vegne av EU bestemmer seg for å okkupere Norge i en såkalt «silkehanske»-innovasjon. Den offisielle grunnen til at russerne gikk inn i Norge er for å sikre oljeimporten for resten av verden, og så fort dette er gjort så skal de trekke seg ut. Men hva skjer med en nasjon når den er under en slik «silkehanske»-okkupasjon? 

Serien ser du her.

Lucifer

Som Helvetes herre kjeder Lucifer seg og er ikke akkurat lykkelig. Den opprinnelige falne engelen har nå gitt fra seg tronen og vendt tilbake til Engelens by, hvor han går sammen med en detektiv for å løse forbrytelser. Er det et ønske om å straffe de onde eller noe som sitter litt dypere? Tanken på at han kanskje bryr seg om et menneske er forstyrrende. Men Lucifer har det alt for morsomt til å stoppe nå. 

Serien ser du her.

Blindspot

En omfattende og internasjonal sammensvergelse eksploderer når en kvinne blir funnet på Times Square. Hun aner ikke hvem hun er, og kroppen er dekket av tatoveringer. Nå er det opp til FBI å finne sannheten om Jane Doe. Kan de finne noen ledetråder i tatoveringene? 

Serien ser du her.