Strålende fornøyd med solcelleanlegget sitt

Bjørn Even Veie har hatt solcelleanlegg på taket i 11 måneder, og er allerede så fornøyd med det at han skal utvide det.

Profilbilde av Bjørn Even Veie

​- Et større solcelleanlegg passer enda bedre til behovet vi har for strøm, forteller Bjørn Even, som vel er det man må kunne kalle en ekte solcelle-entusiast!

Alltid vært interessert

​- Jeg har alltid vært interessert i solcelleteknologi, og tenkt at jeg skulle hive meg hvis det kom et tilbud som passet økonomisk, sier Bjørn Even. - Det var en ekstra bonus at det var NTE som kom med tilbudet om å bli med i et pilotprosjekt på solceller. Det er betryggende at en så stor og seriøs aktør har ansvaret for anlegget vårt.

​Etter at Bjørn Even og kona Gerd er ferdige med å utvide solcelleanlegget sitt, vil de ha 48 solcellepanel på taket. De fleste panelene ligger mot sørøst, mens noen av panelene de utvider med, skal ligge vendt mot sørvest. På den måten får de utnyttet solen best mulig. ​

Så langt har anlegget produsert omtrent 3 000 kWh, noe som tilsvarer omtrent ⅕ av strømbehovet i huset.

- ​Det er spennende å følge med på hvor mye strøm anlegget produserer, smiler Bjørn Even. - Vi har lastet ned en app som gir oss masse tall og informasjon om strømproduksjonen. Det er fascinerende å se på hvor mye en solrik dag faktisk påvirker produksjonen!

Produserer strøm til egen bil

​Nå som strømproduksjonen hjemme på Ronglan er i full gang, er neste steg å kjøpe en elbil. Bilen kommer i november, og når den kommer, kan Bjørn Even lade elbilen med egenprodusert strøm.

- En av de store fordelene med å kjøre elbil, er at den ikke slipper ut klimagasser. Det blir skikkelig bra, dette, smiler Bjørn Even.

Sjekk pris på solceller på ditt tak her