Tenkte nytt og fremtidsrettet

Interessen for moderne miljøteknologi og et ønske om å spare noen kroner, var det som trigget Tommy Handeland fra Hommelvik til å installere solcelleanlegg på taket sitt.

Bilde av Tommy Handeland forran et tak med solceller

- Da vi bygget på en etasje, ville vi tenke nytt og fremtidsrettet, forteller Tommy. 

Valget falt på solcellepanel - en energiform Tommy ikke er ukjent med, siden han jobber i et amerikansk firma som utvikler solcelleteknologi. 

- Jo mer jeg lærer om solcelleteknologi, desto mer forbauset blir jeg over at ikke alle som bygger nytt eller bygger på, velger solcellepanel på taket, sier Tommy. - Det er virkelig en fremtidsrettet teknologi. 

Hovedmålet til Tommy er å spare både kroner og energi. - Jeg ser på dette som en langsiktig investering. På lang sikt regner jeg med på å spare noen kroner, smiler han. - I tillegg tror jeg det er med og øker verdien til huset; og at det vil slå positivt ut den dagen vi skal selge. 

Både Tommy og kona har blitt vant til at folk kikker litt ekstra opp på huset når de går fordi. - Det er jo ikke så mange som har solceller ennå, så det er klart folk er litt nysgjerrige på det, sier Tommy. - Jeg hadde vært nysgjerrig sjøl, jeg, hadde det vært naboene som hadde fått det montert opp!

Tommy er glad han fikk montert solcelleanlegget.

- Dette er bare begynnelsen, sier han. - Nå har vi installert grunnpakken, og så får vi se hvor mye vi utvider den. For at solceller er fremtiden, er det ingen tvil om! 

Be om tilbud på solcellepanel her

Hus med solceller på taket