Timespriser på strøm

Fra 1. november kan du i enda større grad påvirke sluttsummen på strømregninga di. 
Bilde av NTE appen som viser strømprisen time for time

Nå får det nemlig noe å si om du velger å sette på vaskemaskina like etter jobb eller på kveldstid. Lader du elbilen på natta og ikke rett etter jobb, kan du også spare en del på det. Det lønner seg å bruke mest strøm når den koster minst. 

Så mye kan du spare

Både vi i NTE og alle andre strømselskap kjøper inn strøm fra kraftbørsen NordPool og selger den videre til kundene. Strømprisen bestemmes av tilbud og etterspørsel på NordPool, og den varierer fra time til time. 

Med timeprising betaler du det strømmen koster hver enkelt time. I løpet av et døgn kan strømprisen variere med flere øre per time. Ser vi på timeprisene på NordPool for eksempel fredag 25. oktober, skiller det over 10 øre per kilowattime på innkjøpsprisen på den billigste og den dyreste strømmen; 28,83 øre per kWh kl 02-03 og 39 øre per kWh kl 08-09.  

Disse prisforskjellene betyr for at du kan spare noen kroner på å vente noen timer med å kjøre en tørketrommel, eller med å ta en dusj på kvelden i stedet for på morgenkvisten. 

Hvor finner du timeprisene?

Timeprisene finner du i kundeappen NTE. Appen kan du laste ned både i Google Play og i App Store

Timeprisene for neste dag oppdateres mellom kl 13 og kl 14. 

Følg med - det lønner seg! 

Motta push-varsler fra NTE

Få varsler i nettleseren med siste nytt og oppdateringer fra NTE

Ved aktivering gir jeg mitt samtykke til å motta push-varsler i nettleseren med siste nytt og oppdateringer fra NTE basert på mine kundedata. Se vår personvernerklæring.