Trøndelag på sitt beste

Er du klar for å oppleve Trøndelag? Lista over alt du kan finne på her er selvfølgelig endeløs, men her er noen forslag til opplevelser som garantert gjør sommerferien din bedre!
Utsikt over fjor og grønne jorder

Ta deg vann over hodet

Enten det er for varmt eller for kaldt til å bade ute, er badelandene i Trøndelag et perfekt sted for plaskende moro! 

Badekatedralen Pirbadet i Trondheim, som er Norges største innendørs badeanlegg, byr på badeopplevelser for store og små badenymfer! 

Legg også turen innom Trønderhallen på Levanger, Oasen på Namsos eller Orklandbadet på Orkanger for noen timer i det våte element! 

Jente i svømmehall

Foretrekker du en dukkert utendørs, kan du velge og vrake i fine badesteder i hele Trøndelag. Vil du vite hvor varmt det er før du hopper uti? Sjekk badetassen.no - der får du temperaturene fra 8 superfine badesteder! 

Klatre til topps

Liker du å utfordre deg selv, bør du legge turen innom klatreparkene Høyt & Lavt i Trondheim eller Rypetoppen i Meråker. Klatre til topps, sving deg fra tre til tre eller utfordre høydeskrekken i zipline. Garantert moro for hele familien! 

Vil du heller buldre, friklatre eller klatre utendørs, bør du vende nesa mot Flatanger, Hell, Åfjord, Osen, Trondheim eller Snillfjorden. Du finner garantert en rute som passer for nivået ditt! 

Utforsk mørket

Bli med inn i kalksteinsgrottene på Mokk i Ogndal i Steinkjer! Iført våtdrakt, regndress og hjelm med lys får du en opplevelse helt utenom det vanlige. Turen inkluderer lån av utstyr og litt servering. 

Besøk dyrene

Brunbjørn

Er du glad i dyr, er et besøk i Namsskogan Familiepark et must! Parken har Norges største samling av nordiske dyr - her kan du si hei til alt fra bjørn og gaupe til pinnsvin og villsvin - og 31 arter til. Liker du fart og spenning, kan du ta et avbrekk fra dyrene og teste zip-linen, traktorbanen, kræsjbåtene, klatreparken eller bob-banen. 

Er du mer glad i gårdsdyr, er Setran opplevelsesgård på Salsbruket en liten perle! De har både geit, gris, høner og hester - og mange flere!

Viking for en dag? 

Lyst til å kjenne vikingblodet bruse i årene? Da bare må du kjøre innom Stiklestad! På middelaldegården Stiklastadir kan du leke at du er med i slaget, skyte med pil og bue og bli med inn i vikingenes langhus. Er du ekstra interessert, frister det kanskje med ei natt på Gjesteloftet på Stiklastadir også? 

Glad i god mat? 

Trøndelag er et eldorado for matglade! Trondheim kan skilte med hele 3 restauranter med Michelin-stjerne. Langs Den gyldne omvei i Inderøy kommune får du lokalprodusert gårdsmat rundt hver sving, i Lierne får du såkalt LiBAB (den lokale versjonen av kebab, med blant annet reinskav, tyttebær og potetmos). På Røros får du lokalprodusert kjøtt, fisk, oster, grønnsaker, bakst og øl i toppklasse så og si hver gang du snur deg, og på Supen pøbb på Bogøya i havgapet utenfor Frøya får du verdens beste fish n´chips. 

Hånden til en mann som holder en fiskestang over vann

Vil du heller fange din egen fisk? Det er flere gode lakseelver i Trøndelag. Namsen, Gaula, Orkla, Verdalselva og Stjørdalselva er alle elver med lange lakseførende strekninger - nok til å gi laksefiskere stjerner i øynene! Vi kan ikke garantere fangst, men ønsker alle som vil prøve seg skitt fiske!

Kanon kanotur

To menn med redningsvester i en kamp på veg ned ei elv

Har du ikke prøvd kano ennå, kan jo kanskje det være et mål for høstferien? Sjekk med det lokale turistkontoret ditt for å finne ut hvor du kan leie kano! Vi har sansen både for å padle ned Ogna i Steinkjer, kanotur med Tundra Tours i Røyrvik og kajakktur på Nidelven. 

Er du kunde hos NTE, får du rabatt på kajakkturen - last ned appen og sjekk kundetilbudene våre!