Velg riktig strømavtale

Hva er viktigst for deg - at summen på regningen er så lav som mulig eller at du vet hvor høy regningen blir?
Utsnitt av NTE sin strømkalkulator

Strømprisen varierer med årstidene og temperaturene. På sommeren er strømregningen ofte lavere enn den er når høststormene herjer og snøen laver ned. Høsten kommer med lavere temperaturer, og de fleste av oss syns det er deilig å komme ut fra kulda og hjem til et godt og varmt hus. Derfor er det helt naturlig at strømforbruket går opp hos oss alle. Da kan det lønne seg å vite hvilken strømavtale du har! Det er nemlig ikke sikkert at den avtalen naboen har, er den beste for deg!

Før du velger hvilken strømavtale du skal ha, er det viktig å se på strømforbruket ditt, om du vil ha en pris som følger markedet eller om du vil ha en pris som er forutsigbar. Noen er mest opptatt av at prisen er så lav som mulig, mens andre er villige til å betale litt ekstra for tryggheten det gir å vite hvor stor regningen blir.

Er du opptatt av lav pris bør du velge en spotprisavtale, eller en variabel strømavtale. Er det viktigere med forutsigbarhet, kan du se på en fastprisavtale i stedet.

Innkjøpspris

Med strømavtalen Innkjøpspris betaler du det samme som oss + 35 kr/mnd for å dekke våre faste utgifter. Dette passer for deg som ønsker den billigste avtalen over tid, og tåler å se at strømprisen går litt opp og ned.

Topp 5 Garanti

Med Topp 5 Garanti har du en av de rimeligste strømavtalene på årsbasis. Strømprisen du betaler er blant de fem rimeligste på en referanseliste over de største leverandørene av variabel pris. Bor du i en mindre bolig, kan Topp 5 Garanti være et gunstigere valg enn Innkjøpspris, siden du har et lavere strømforbruk. Vi anbefaler i alle fall denne avtalen til hyttekunder og til de som bor i små leiligheter.

Fastavtale

Fastavtale er en enkel og smart avtale for deg som ønsker full kontroll på regningen. Du betaler samme fastpris per kWh i hele avtaleperioden på ett år - uavhengig av svingninger i markedet.

Fast månedspris

Fast månedspris er perfekt for deg som ønsker å betale et fastkronebeløp for strømmen, i stedet for å betale et fast ørebeløp per kWh du bruker. Da betaler du det samme beløpet hver eneste måned. Forutsigbart, enkelt og greit!