Vi bruker mer, men billigere strøm

Er du som de fleste strømkundene våre, ligger du utpå litt på morgenen, bruker mer strøm på dagtid og mindre strøm på natta enn før korona-hjemmetilværelsen startet.
Illustrasjon som viser at vi bruker strøm på andre tidspunkt i korona-tiden

Alle er vi vel vant til at hverdagene er rutinepreget. Vi står opp, drar hjemmefra, kommer hjem og legger oss til mer eller mindre faste tidspunkt. Det gjør at strømforbruket også følger et relativt fast mønster: Strømforbruket har en topp på morgenen, når vi står opp; og på ettermiddagen, når vi kommer hjem og lager middag. Minst strøm bruker vi, naturlig nok, på natta.

Mer strøm på dagtid…

Siden mange av oss har hjemmekontor og slipper å bruke tid på å kjøre til jobb (og muligens også sminke og ordne oss så mye?), ser det ut til at vi unner oss å ligge utpå litt på morgenen. Strømforbruket har i alle fall forflyttet seg en times tid. 

Siden vi tilbringer de fleste av døgnets timer innenfor husets fire vegger, har strømforbruket naturlig nok gått opp litt. Vi har på lys, vi trakter kaffe, lader PC-er og telefoner, ser på TV og setter på både vaskemaskina og oppvaskmaskina. 

Strømforbruket totalt sett har derimot ikke gått opp så mye, siden mange arbeidsplasser dessverre har blitt nødt til å redusere eller stoppe aktiviteten.

… og mindre nattestid

Strømforbruket nattestid, derimot, har gått ned siden hjemmetilværelsen begynte. Siden mange har hjemmekontor og derfor ikke bruker bilen så mye som før, trenger ikke elbilene å lades så ofte. Det vises på strømforbruket.

Rekordbillig strøm

Selv om forbruket vårt går opp, går ikke strømregningen i taket. Strømprisene er nemlig rekordlave! Kombinasjonen fulle vannmagasiner, lavere forbruk på grunn av den relativt sett varme vinteren og billig vindkraft importert fra Sverige og Danmark har resultert i at prisene er mer enn halvert sammenlignet med samme tidspunkt i fjor. Siden vinteren har vært varmere enn på mange år, har vi brukt mindre strøm til oppvarming enn det vi vanligvis gjør. Når forbruket går ned, følger strømprisene etter.

Det er heller ingen ting som tyder på at prisene skal øke i tiden frem til sommeren. Høstprisene avhenger av om sommeren blir varm og tørr, eller om den blir våt; men vi tror likevel 2020 blir et år med veldig lave priser.

Lurer du på hvilken strømavtale som passer best for deg? Prøv strømkalkulatoren vår!