Vi må gi fra oss et Trøndelag det er godt å bo i

Hvordan vil du at det skal være å vokse opp i Trøndelag i fremtiden? I NTE går vi på jobb hver dag for å gi de som kommer etter oss et godt utgangspunkt.

Den største drømmen av dem alle?

De som blir født i Trøndelag om 100 år, vil mest sannsynlig leve et annerledes liv enn det vi gjør i dag. Mye kommer til å forandre seg. Forandring, eller utvikling, fører mye bra med seg. Men det er lurt å ha en plan for å styre ting i en retning som er god for alle. Den planen har en overskrift som starter med bærekraft.


Jeg drømmer om et grønnere samfunn og at vi skal leve mer bærekraftig.
 
- Ylva, 13 år fra Stjørdal. 


Jeg drømmer om at mine barn skal vokse opp i et samfunn med vissheten om at vi gjør det vi kan.
 
-  Frøya, 16 år fra Stjørdal. 

Bærekraft er å gjøre forandringer som er nyttige for alle, uten å ødelegge

For oss betyr det å produsere energi fra ressurser som kan brukes om igjen. I dag er halvparten av energien som produseres fornybar og bærekraftig. Det er et stort steg mot det Frøya og Ylva drømmer om – men fortsatt et stykke unna der vi bør være. Vi må produsere mer lokal og fornybar energi til de nye generasjonene, og samtidig sørge for at inngrepene i naturen blir så små som mulig.

Hva satser vi på?

Det finnes mye energi i ressurser som gir mindre belastning på miljø og klima. For å kunne gi fra oss et Trøndelag det er godt å bo i, må vi utnytte sol og vann til det fulle. Kanskje finner vi nye kilder også? Tenk om vi en dag får energi fra solceller i atmosfæren eller droner med dynamo? Det skal vi forsøke å finne ut av. Såpass skylder vi barna våre, barnebarna og tippoldebarna våre.

Ylva

Ylva vil at vi skal bli flinkere til å leve bærekraftig. Bruke strøm som blir laget av vann, vind og sol. Kjøre mindre bil, ta buss og tog oftere, fly sjeldnere. Selv om det kan være litt vanskelig.

Frøya

Jeg drømmer om at mine barn skal vokse opp i et samfunn med vissheten om at vi gjør det vi kan.