Vi trenger større fart i tiden som kommer

Internett. Du vil at det skal være stabilt, raskt og tilgjengelig. Det er det vi forventer. Et solid nett med signaler i lysets hastighet, som kan danne grunnlaget for en digital fremtid også i Trøndelag.

Koblet sammen på trøndersk

Vi er inne i en periode med eksplosiv økning av dataforbruk, og ingen vet helt hvor det vil ende. Lyden av modem er bare et fjernt minne, og fiberteknologi er den sikreste løsningen for å holde tritt med utviklingen på lang sikt.

I dag er det en stor fordel at det går like fort opp som ned, særlig når alt ligger i skyen. Derfor må vi sørge for god infrastruktur, slik at alle får tilgang til kapasiteten som er nødvendig. Ikke bare i byene – men også i distriktene.

henrik_800x800.jpeg

Æ drømme om å gjør hverdagen enkel med bruk av teknologi


- Henrik, 16 år fra Stjørdal 

Jeg drømmer om å jobbe med gaming eller streaming, og kanskje bli litt rik


- Adrian, 16 år fra Ranheim

adrian_800x800.jpeg

Spleiselag for fiber

I over 15 år har NTE bygd infrastruktur for en digital hverdag for alle i Trøndelag.
Vi har gått inn med stort fart i områder det ellers ikke ville vært økonomisk forsvarlig å bygge i, enten fordi det bor for få mennesker der, eller på grunn av for stor avstand mellom husene. I NTE kaller vi det bygdefiber.

Bygdefiber er et spleiselag mellom kunde, næringsliv, lokale lag og NTE. Initiativet kommer fra lokale interesser, og målet er lynrask dekning overalt og dermed økt sysselsetting i Trøndelag

Med Altibox fiberbredbånd levert av NTE, får du en helt egen kabel inn til husveggen, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å måtte dele kapasiteten med andre. Litt som å ha en egen motorvei for data og underholdning.

Barn skriver deres fremtidsdrømmer på en tavle

Så hva gjør vi fremover?

Vi må henge med, og på noen områder gå foran. For det er liten tvil om at vi har behov for flere jobber og nye arbeidsoppgaver i tiden som kommer. Vi må bygge opp den nye generasjonen og gi de muligheten til å realisere drømmene sine, uansett hvor ambisiøse de er.

Portrettbilde av Jenny

Jenny

Da klassen til Jenny skrev et foredrag om hvem som har vært på månen, så hun at det ikke er noen damer som har vært der. Det vil hun gjøre noe med. Nå drømmer hun om å lande på månen.

Marius

Marius er glad i spille fotball og å gå på ski. Men når han drømmer stort, er det ikke om å bli best med ball eller å komme først over målstreken. Marius drømmer om å fly av egen vilje. Litt sånn som Supermann.