Vi trenger større fart i tiden som kommer

Internett. Du vil at det skal være stabilt, raskt og tilgjengelig. Det er det vi forventer. Et solid nett med signaler i lysets hastighet, som kan danne grunnlaget for en digital fremtid også i Trøndelag.

Koblet sammen på trøndersk

Vi er inne i en periode med eksplosiv økning av dataforbruk, og ingen vet helt hvor det vil ende. Lyden av modem er bare et fjernt minne, og fiberteknologi er den sikreste løsningen for å holde tritt med utviklingen på lang sikt.

I dag er det en stor fordel at det går like fort opp som ned, særlig når alt ligger i skyen. Derfor må vi sørge for god infrastruktur, slik at alle får tilgang til kapasiteten som er nødvendig. Ikke bare i byene – men også i distriktene.

Profilbilde av Henrik

Henrik, 16 år fra Stjørdal 

Æ drømme om å gjør hverdagen enkel med bruk av teknologi

- Henrik, 16 år fra Stjørdal 

Profilbilde av Adrian

Adrian, 16 år fra Ranheim

Jeg drømmer om å jobbe med gaming eller streaming, og kanskje bli litt rik

- Adrian, 16 år fra Ranheim

Spleiselag for fiber

I over 15 år har NTE bygd infrastruktur for en digital hverdag for alle i Trøndelag. Vi har gått inn med stort fart i områder det ellers ikke ville vært økonomisk forsvarlig å bygge i, enten fordi det bor for få mennesker der, eller på grunn av for stor avstand mellom husene. I NTE kaller vi det bygdefiber.

Bygdefiber er et spleiselag mellom kunde, næringsliv, lokale lag og NTE. Initiativet kommer fra lokale interesser, og målet er lynrask dekning overalt og dermed økt sysselsetting i Trøndelag

Med Altibox fiberbredbånd levert av NTE, får du en helt egen kabel inn til husveggen, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å måtte dele kapasiteten med andre. Litt som å ha en egen motorvei for data og underholdning.

Barn skriver på tavle

Så hva gjør vi fremover?

Vi må henge med, og på noen områder gå foran. For det er liten tvil om at vi har behov for flere jobber og nye arbeidsoppgaver i tiden som kommer. Vi må bygge opp den nye generasjonen og gi de muligheten til å realisere drømmene sine, uansett hvor ambisiøse de er.