Vi heier på alle som dyrker dævven så gode tomata!

Vi i NTE har et hårete mål: Vi skal gjøre Trøndelag klimanøytralt. Ett skritt om gangen skal vi bli bedre - og vi vil gjerne gå stien sammen med deg. Skal vi nå målet vårt, må vi lære av de som allerede har tatt grep. Noen vraker bensinbilen til fordel for elsykkel. Noen kjøper alt brukt, andre monterer solceller så de kan lage sin egen strøm og noen dyrker sin egen mat. Vi sier ikke at du trenger å gå like langt som Paul Ottar - men at vi heier på alle som dyrker dævven så gode tomata er hevet over all tvil!  

 

Alle monner drar

Hva gjør du for at barna, barnebarna og generasjonene som kommer etter oss skal få det like bra, eller aller helst bedre, enn oss? Det er ikke alltid de store endringene som skal til. Hvis vi alle drar i samme retning, kan vi gjøre store ting sammen. Vi har snakket med personer vi heier på - kanskje finner du noen tips til etterfølgelse her? 

Trøndelag - et skieldorado

Du trenger ikke reise til Alpene for å finne perfekte skiforhold. Skiterrenget i Trøndelag er helt i verdensklasse - og det er bare en liten biltur unna!

Ekstra ferske egg

Venner og bekjente av Lars Johan og Camilla Omli fra Snåsa har lenge kunnet kose seg med dagsferske egg til frokost. Nå er det din tur!

Genuint opptatt av gjenbruk

Helt siden Gunda kjøpte en gammel kjøkkenvekt av gammelonkelen sin på låve-loppis en gang på 1970-tallet, har hun vært bitt av gjenbruksbasillen. Vi har tatt en prat med henne om hvorfor gjenbruk er mer trendy enn noen gang.

Når design blir bærekraftig

Hva får du når en teknologiinteressert type og ei designbevisst dame skal bygge nytt hus? Resultatet er både stilig og bra for strømregninga. Bli med hjem til Torgeir og Nina Aune på Stjørdal for å få tips og inspirasjon til hvordan design kan bli bærekraftig!

Fra frø til rød

Ikke for lyst og ikke for mørkt. Ikke for vått, men heller ikke for tørt. Å dyrke perfekte tomater er en egen kunst. Vi har tatt en prat med Arnar fra Mære Landbruksskole for høre hva han mener er de beste tipsene for å kunne dyrke "dævven så gode tomata!".

14 tips til en bærekraftig hverdag

Kaster du middagsrettene rett i søpla? Vi har samlet 14 smarte og morsomme tips til hvordan du kan få en bærekraftig og miljøvennlig hverdag.