Faktura

Hva kan vi hjelpe deg med?

Tv og internett

Har du en produktpakke som inkluderer både internett og tv, så vil du bli fakturert for en totalpris på produktpakken. Mange har avtale med sin arbeidsgiver om å få dekt utgiftene til internett, og trenger derfor en bekreftelse fra sin tjenesteleverandør på internettkostnaden i produktpakken.

Her kan du laste ned bekreftelsen som gjelder for Altibox Standard, Altibox Pluss og Altibox Extra. For andre produktpakker eller priser, vennligst ta kontakt med kundesenteret vårt.

KID- (kundeID-nummer) og kontonummer finner du på din siste faktura fra oss. Faktura kan du laste ned fra Min Side på www.nte.no.

Hvis du har et bindestrek ( - ) på slutten av KID-nummeret på din faktura, må denne være med når du fyller ut KID nummeret. Får du ikke mulighet til å skrive bindestrek i mobilbank, vil dette være mulig å gjøre i nettbank (selv på mobil, i nettleser).

Det tar vanligvis 2-3 dager fra betalingen din blir godkjent i nettbanken til beløpet er registrert hos oss.

Strøm

Om du ønsker å be om betalingsutsettelse gjør du dette ved å logge inn på Min side her.

Det gies inntil 30 dager utsettelse.Utsettelse kan gies dersom forfall ikke har passert, eller du har én eller flere ubetalte fakturaer.

Du endrer selv forfallsdato i din nettbank etter avtalen er endret på Min side.

Hvis du ikke har bruker på Min side, kan du enkelt opprette bruker. Det du trenger er kundenummer og målernummer. Det finner du på dine tidligere fakturaer fra oss.

Alle strømkunder i Norge betaler for elsertifikater. Det er en lovpålagt kostnad som støtter produksjonen av fornybare energikilder som vannkraft, solenergi og vindkraft. 

Selv i vannkraftlandet Norge kommer bare halvparten av all energien vi bruker fra fornybare kilder. Resten av energien vi bruker kommer fra energikilder som bidrar til å øke Co2-innholdet i atmosfæren, for eksempel olje, naturgass og kull. 

For å oppmuntre kraftprodusenter til å investere i fornybar energi, går inntektene fra elsertifikatene til kraftprodusenter som produserer fornybar energi. 

Elsertifikatordningen er altså en økonomisk støtteordning som gjør det mer lønnsomt for kraftprodusenter å investere i  kraftproduksjon basert på vann, vind, sol og bioenergi.

Kostnadene for elsertifikat inngår i strømprisen. 

Om du ønsker å endre din fakturaadresse gjør du det enkelt ved å logg inn på Min side.

Hvis du ikke har bruker på Min side, kan du enkelt opprette bruker. Det du trenger er kundenummer og målernummer. Det finner du på dine tidligere fakturaer fra oss.

Her finner du informasjon om faktura

Dersom du har eFaktura vil du ha tilgang til dine faktura i nettbankens eFakturaarkiv. I banken blir de liggende 17 måneder bak i tid. Du kan også se fakturaene dine og laste ned kopi av faktura fra Min Side på www.nte.no, både for strømabonnement og bredbånd.

Logg inn på Min side for å få en god og oversiktlig fakturaforklaring

Fakturaen viser totalbeløp med opplysninger om kundenummer, abonnement og betalingsdetaljer som KID og kontonummer.

Den viser også produktene dine, fordelt på månedens kostnad til strømforbruk og nettleie.

Bankene holder nå på å innføre "eFaktura 2.0". Dette er en landsdekkende endring.

Innføringen av eFaktura 2.0 innebærer at eFaktura vil bli sendt i nettbanken til den som står som juridisk eier av abonnementet. Dette omtales som "Ja takk til alle" eller "Alltid eFaktura", avhengig av hvilken bank eller betalingsapp du har. Reserverer du deg mot eFaktura fra NTE, vil vi sende faktura per post. Dette medfører fakturagebyr.

Hvis noen andre skal betale for ditt abonnement, som for eksempel en partner, må du kontakte oss slik at vi får registrert dette. Vedkommende må da også velge "Ja takk til alle" for å få faktura fra oss som eFaktura.

Les mer om endringene her: www.efaktura.no/privat

KID- (kundeID-nummer) og kontonummer finner du på din siste faktura fra oss. Faktura kan du laste ned fra Min Side på www.nte.no Hvis du har et bindestrek ( - ) på slutten av KID-nummeret på din faktura, må denne være med når du fyller ut KID nummeret. Får du ikke mulighet til å skrive bindestrek i mobilbank, vil dette være mulig å gjøre i nettbank (selv på mobil, i nettleser). Det tar vanligvis 2-3 dager fra betalingen din blir godkjent i nettbanken til beløpet er registrert hos oss.

Om du logger deg inn på Min side finner du alle dine fakturaer der.

Hvis du ikke har bruker på Min side, kan du enkelt opprette bruker. Det du trenger er kundenummer og målernummer. Det finner du på dine tidligere fakturaer fra oss.

Opprinnelsesgarantier er en merkeordning for elektrisitet for å vise strømkunden at en mengde kraft er produsert fra en spesifisert energikilde. Ved kjøp av opprinnelsesgaranti er du med å støtte produksjon av fornybar energi ved at vi garanterer at det produseres like mye fornybar energi i våre vannkraftverk som det du bruker.

Her kan du lese mer om opprinnelsesgarantier.

Vi sender alltid faktura med gyldig KID- og kontonummer, uansett om du mottar faktura på papir, e-post eller som eFaktura. Hvis du har problemer med innlogging i nettbanken må du kontakte banken din.